Miał budować dream team. Trener rozstaje się z Wieczystą Kraków

Zdjęcie okładkowe artykułu: WP SportoweFakty / Krzysztof Porębski / Na zdjęciu: Wieczysta Kraków
WP SportoweFakty / Krzysztof Porębski / Na zdjęciu: Wieczysta Kraków
zdjęcie autora artykułu

Przemysław Cecherz przestanie pełnić obowiązki trenera Wieczystej Kraków. Poprowadzi drużynę jeszcze w jednym spotkaniu.

W tym artykule dowiesz się o:

"Informujemy, że w dniu dzisiejszym pracę w naszym Klubie kończy trener Przemysław Cecherz. Dziękujemy za dotychczasową współpracę i życzymy sukcesów na dalszej drodze zawodowej" - czytamy w oficjalnym oświadczeniu Wieczystej Kraków.

To duże zaskoczenie, ponieważ drużyna nie ma sobie równych w krakowskiej lidze okręgowej. Po 22 seriach gier Wieczysta ma komplet zwycięstw i 11 "oczek" przewagi nad drugą Prądniczanką. Dodatkowo za dwa tygodnie (16 czerwca) klub zagra w finale Okręgowego Pucharu Polski z Popradem Muszyna.

48-latek pożegna się z zawodnikami po środowym meczu 27. kolejki z Nadwiślanem. Zarząd nie podał powodu rozstania ze szkoleniowcem, który był zatrudniony od lipca 2019 roku.

Władze Wieczystej maja bardzo wysokie ambicje. Od pewnego czasu z zespołem związani są między innymi byli reprezentanci Polski - Sławomir Peszko i Radosław Majewski. Do nowej rundy piłkarze przygotowywali się w Dubaju.

- Obóz w Dubaju fajnie brzmi, ale gdy jesteś na miejscu, przyzwyczajasz się do warunków i skupiasz się na pracy. Harowaliśmy ciężko. Dwie jednostki treningowe dziennie, siłownia, sparingi i tak przez dziesięć dni - mówił wspomniany Majewski na łamach WP SportoweFakty (więcej TUTAJ).

Cecherz może pochwalić się dużym doświadczeniem na krajowym podwórku. W swoim CV ma takie kluby, jak Chojniczanka Chojnice, Widzew Łódź, Raków Częstochowa, KSZO Ostrowiec, Kolejarz Stróże.

Czytaj także: Kulisy odejścia Wszołka z Legii. Wiemy, ile ofert z Ł3 odrzucił nowy gracz Unionu Rozstanie w Stali Mielec. Nietuzinkowy technik opuści zespół

ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: ale huknął! Zobacz cudowną bramkę z... A-klasy

Źródło artykułu: