Prezes ROW-u obiecuje, że oświadczenia będą do końca dnia

Kluby PGE Ekstraligi czekają na oświadczenia od zawodników. Niektórzy mają problem, żeby je skompletować. Kibiców swojego zespołu uspokaja prezes Krzysztof Mrozek.

Jarosław Galewski
WP SportoweFakty / Arkadiusz Siwek

ROW Rybnik w związku z wymaganymi oświadczeniami miał sporo do zrobienia. Z naszych informacji wynika, że z tematem szybko uporał się Grigorij Łaguta. Żadnych problemów nie ma również z polskimi seniorami. Co z resztą zawodników?

Klub potrzebował jeszcze oświadczeń od Jake'a  Allena, Maxa Fricke i Fredrika Lindgrena. Ten pierwszy musiał załatwić podpis od Somerset Rebels. Jego rodak od Rospiggarny Hallstavik i Belle Vue Aces. Z kolei Lindgren musiał dojść do porozumienia z Wolverhampton Wolves. Jak udało nam się ustalić, nie wszyscy załatwili jeszcze podpisy.

Krzysztof Mrozek przekonuje, że nie ma powodu do obaw. Szef rybnickiego klubu zapewnia, że temat oświadczeń w ROW-ie zostanie zamknięty do końca dnia. - Mam obiecane, że dziś spłynie do mnie reszta wymaganych oświadczeń. Cały proces jest nieco utrudniony, bo dwóch moich zawodników jest na drugim końcu świata. Jestem jednak przekonany, że dziś zamkniemy wszystkie tematy i nie będzie z tym żadnego kłopotu - tłumaczy.

Kup bilet na PZM Warsaw FIM Speedway Grand Prix of Poland. KLIKNIJ i przejdź na stronę sprzedażową! ->

ZOBACZ WIDEO Bartosz Zmarzlik: Znowu moim celem jest zajęcie miejsca w ósemce

KUP BILET NA 2024 ORLEN FIM Speedway Grand Prix of Poland - Warsaw -->>
Czy Ekstraliga powinna wymagać oświadczeń od zawodników?