WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

• Skoki narciarskie

Legia Warszawa wydała oświadczenie ws. ataku na zawodników

Legia Warszawa przerywa milczenie. W poniedziałkowe popołudnie klub wydał oświadczenie w sprawie ataku na zawodników klubu po ich powrocie do stolicy z wyjazdowego meczu z Lechem Poznań. Sprawa jest analizowana.
Maciej Wojs
WP SportoweFakty / Na zdjęciu: Brama nr 4 na stadionie Legii. Tędy wjeżdża się na tyły stadionu, za główną trybunę.

Informacje o zajściu na parkingu pod stadionem przy Łazienkowskiej trafiły do mediów przed południem. Na wracającą z Poznania drużynę czekała spora grupa kibiców. Gdy autokar podjechał pod stadion, ci zaatakowali zawodników. Legioniści byli bici, jeden po drugim. Nie dostało się tylko Arkadiuszowi MalarzowiMichałowi Kucharczykowi i trenerowi Romeo Jozakowi. Reszta usłyszała, że po kolejnej porażce sytuacja się powtórzy.

Legia długo nie komentowała sprawy. Na pytania odpowiedzi unikała rzecznik klubu, telefonu nie odbierał też prezes Dariusz Mioduski. Każdy chciał być od tej sprawy jak najdalej.

Po godz. 16:00 klub opublikował w tej sprawie oświadczenie. Z niego wiemy, że szarpanina pod stadionem trwała około osiem minut.

Klub podkreśla, że takie zachowania nie będą tolerowane. Legia będzie jeszcze analizowała sprawę, by zapewnić zawodnikom i sztabowi odpowiednie bezpieczeństwo.

Treść oświadczenia:

Legia Warszawa informuje, że dokładnie analizuje zajścia, które miały miejsce w nocy z 1 na 2 października, po powrocie drużyny z przegranego meczu w Poznaniu.

Pierwsze ustalania wskazują, że grupa osób weszła na teren stadionu zgodnie z przyjętą praktyką po meczach wyjazdowych, co nie dawało ochronie obiektu podstaw do niepokoju. Niestety po wjeździe autokaru na parking doszło do ostrej wymiany zdań i szarpaniny z udziałem zawodników oraz członków sztabu, które łącznie trwały ok. 8 minut.

Klub ma świadomość silnych emocji związanych z niepowodzeniem sportowym drużyny, ale jednoznacznie potępia wyrażanie ich w sposób odbiegający od przyjętych norm.

Podstawową zasadą w Legii powinna być zasada wzajemnego szacunku, nawet w trudnych i konfliktowych sytuacjach klub nie będzie tolerował przekraczania normalnie obowiązujących granic.

Legia będzie dalej wnikliwie analizowała wszystkie fakty związane z incydentem i na podstawie wyciągniętych wniosków podejmie wszelkie możliwe działania, aby zapewnić zawodnikom i wszystkim pracownikom klubu pełne bezpieczeństwo.

ZOBACZ WIDEO Juventus prowadził 2:0, ale tylko zremisował z Atalantą Bergamo. Zobacz skrót meczu [ZDJĘCIA ELEVEN]

LOTTO Ekstraklasa na żywo w WP Pilot! Oglądaj online Lechia Gdańsk - Piast Gliwice

Polub Piłkę Nożną na Facebooku
legia.com

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • Spartanin79 0
    oni dośc ze dostają za to mega kase to jeszcze musimy płacic za oglądanie takiego dziadostwa,kibice "L" po prostu wyrazili swoją opinie po swojemu i dobrze.
    яzemiosło Chciałbyś dostawać po pysku w robocie jak coś spieprzysz!? Pewnie tak. To usprawiedliwia Twój tok myślenia, rozumowania czy czego tam masz...
  • zdzian 0
    Rozwiązać drużynę, kopaczy zagonić do uczciwej roboty za minimum socjalne a boisko zaorać i posadzić róże!!! Oto przepis na rozwiązanie problemu...
  • karol3414 0
    Od dziś ogólnie przyjętą normą na obiekcie Legii po meczach wyjazdowych będzie takie właśnie przywitanie.
    Kurcze, śmiech mnie ogarnia jak sobie to wizualizuje. do autokaru wchodzi "staruch"
    - Proszę Państwa piłkarzy i członków o spokój, odbędzie się ceremonia upokorzenia, proszę wychodzić po kolei z rękami z tyłu. Proszę nie płakać i nie szlochać bo nie lubimy jak kobiety płaczą.
    "Nie płacz Legła bo tu miejsca brak, na Twe babskie łzy"
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (50)
Pokaż więcej komentarzy (53)