blokujPiłkarz wszech czasów??? Dobre buhahaha!!!
Nie żyje Ernesto Vecchio - pierwszy trener Leo Messiego. 66-latek opiekował się gwiazdą Barcelony w grupach młodzieżowych Newell's Old Boys i jest uznawany za odkrywcę jego talentu.
blokujPiłkarz wszech czasów??? Dobre buhahaha!!!
blokujPiłkarz wszech czasów który sprawdził się w jednym klubie i się z niego nie rusza. Bardzo interesujące, w mojej opinii było kilku lepszych piłkarzy Ronaldo(brazylijski), Maradona, Cristiano Ronaldo, Zinedine Zidane itd., ale co kto woli. Pozdrawiam.
blokujDokładnie, myślimy chyba tak samo...
Messi w innym klubie, słabszym klubie, raczej nie byłby taki wspaniały...
Przykładem jest reprezentacja, gdzie nie jest już tym wielkim piłkarzem!!!
blokujDokladnie Messi bylby tym samym pilkarzem ;) Bzdury totalne ze innym ;);) Jedynie czy zespol bedzie tak dobry zalezy od pilkarzy ;) Proponuje obejrzec mecze Argentyny a pozniej dyskutowac ;) Pilka nozna to gra zespolowa a tacy pilkarze jak Ronaldo czy Messi robia w tych zespolach kolosalna roznice ;) Wiekszosci piszacych o zmianie klubowej nie chodzi o to czy sie sprawdzi ;) Udowadniac to on nic nie musi;) Jedynie by pupe cieszyc ze nie gra w Barcy ;)
blokujJa podałem argument z grą w innych klubach i nie chodzi mi o to aby Messi nie grał dla Barcelony(Barcelona bez Messiego też była wielkim klubem), a chodzi mi bardziej o to, że nie wiemy tak naprawdę jak Messi sprawdziłby się w innych ligach i nie można zakładać, że byłby tym samym graczem prostym przykładem jest Gaizka Mendieta, który w Valencii był jednym z najlepszych piłkarzy świata a kiedy zmienił otoczenie miał wielkie problemy z powrotem do formy która ostatecznie nie wróciła. Nie umniejszam klasy Messiego, ale w mojej opinii w historii piłki nożnej są gracze lepsi od Argentyńczyka.
blokujMoże wszechczasów to On nie jest ale fajnie patrzy się na jego grę ile daje z siebie dla drużyny. W wielkim klubie też trzeba umieć grać. Np taki Krychowiak w Sewilli było o nim głośno. W PSG powinno być jeszcze bardziej bo do pomocy ma lepszych partnerów a jednak On tam nieistnieje. Większość gwiazd grało prędzej czy później w wielkich klubach. Ale tak jak piszesz zależy co się komu podoba. Nawet taki Iniesta ciągłe niedoceniany to magic piłki. Pozdrawiam
blokujPełna zgoda natomiast Krychowiaka nikt nigdy nie nazywał najlepszym w historii. Messi to jeden z najlepszych historii, ale nie najlepszy w mojej opinii. Również pozdrawiam.
blokujIniesta niedoceniany?
blokujMoim zdaniem kolega ma troszkę racji, ale nie do końca(bo fakt faktem ale złotą piłkę za 2010 rok powinien zgarnąć Iniesta). Iniesta jest po prostu mniej medialną postacią niż np. Messi czy Neymar(nie odbieram mu talentu, ale dla mnie zachowuje się często jak pajac) i być może dlatego "Komentator Widmo" odniósł takie wrażenie.
blokujWłaśnie o tomi chodziło. O ile pamiętam nawet gracze Realu odwiecznego rywala Barcelony przyznali że złotą piłkę mógł dostać Iniesta albo Xavi a nie koniecznie ciągłe Messi. Są pewnie gracze lepsi od Messiego w historii. Ja go doceniam że mimo swojej małej postury daje radę.
blokujNo cóż w takim razie pełna zgoda. Messi i Ronaldo jedna z największych rywalizacji z jednej strony wielki talent i piłkarski geniusz(Messi) a z drugiej wspaniały atleta który doszedł do wielkości tytaniczną pracą(Ronaldo) obaj gracze zapiszą się w kartach historii jako jedni z największych graczy wszech czasów, pozdrawiam.
blokujNotoryczne umieszczanie go w jedenastce roku było całkowicie dobrą decyzją
blokujDobre, dobre. Robią z niego legendę, a on jeszcze gra. Pożyjemy, zobaczymy.
Aby wykonać akcję musisz się zalogować. Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się. Zajmie to pół minuty.
Błąd żądania AJAX
Możesz używać następujących sposobów żeby zwiększyć przejrzystość Twoich komentarzy lub otagować je tagami zawodników lub drużyn:
@nazwa tagu - umieszcza link do tagu zawodnika, drużyny, itp.
[b]tekst[/b] - pogrubienie tekstu
[i]tekst[/i] - pochylenie tekstu
[quote]tekst[/quote] - formatowanie jako cytat
Ten komentarz widzą tylko osoby obserwujące jego autora, odpowiedzi także będą widoczne tylko dla autora i obserwujących go osób.
Komentarze w tej dyskusji są widoczne tylko dla użytkownika z pół-banem i obserwujących go osób.
Ocena została zapisana.
Dziękujemy za ocenienie komentarza. Twoja opinia jest dla nas niezwykle ważna, pozwala bowiem dbać o poziom dyskusji i promować najlepsze treści dostarczane przez naszych Czytelników.
Zaloguj się aby dodać komentarz lub
Komentarze dodawać mogą tylko użytkownicy zalogowani. Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się. Zajmie to pół minuty.