Wątek dotyczący artykułu

LM: UEFA wyciąga konsekwencje. Deniz Aytekin został zawieszony

Sędzia Deniz Aytekin nie będzie już w tym sezonie prowadził meczów Ligi Mistrzów - informuje hiszpańska "Marca". Jest to kara za liczne błędy arbitra podczas meczu FC Barcelona - PSG (6:1).

przeczytaj cały artykuł


Manetros

Ty jesteś ślepy? Tam żadnego kontaktu nie było. Suarez ewidentnie się położył na ziemi i symulowal. Obejrzyj sobie inne powtórki. UEFA powinna coś z tym zrobić i za takie symulacje dawać kary, bo to co robi na przykład Neymar to jest porażka.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (6|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Bob Shakalaka

Taaa. To jest właśnie perspektywa sędziego liniowego, który defacto zasygnalizował karnego sędziemu głównemu pokazując uderzenie ręką/łokciem. Zobacz sobie powtórki. Nie oceniam teatru Suareza, bo wiadomo że dodał wiele od siebie. Jednak był kontakt kolana obrońcy z łydką atakującego (dawałem linka wczoraj) i była uderzenie na szyję. I to ostatnie zaważyło. Spokojnie można było gwizdnąć.

Poza tym wklejam bo przecież wszystko takie łatwe do oceny jest dla tutejszych ekspertów. To może jeszcze troszkę do pieca dołożę. Miłego seansu:

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (1|3)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Artur Kowalski

Sędzia był w miarę sprawiedliwy. próbował uniknąc radykalnych rozwiązań bo inaczej byłoby z 5 karnych i 10 żóltych kartek ( 7-3 dla PSG) i ze dwie czerwone - także dla PSG. Dopiero wtedy byłyby kontrowersje. Pomagał głownie PSG ale nic nie mógł zrobić bo Barcelona poza nielicznymi zagraniami w nerwach, grała czysto i całkowicie zdominowała mecz pomimo pełnego autobusu PSG na ich połowie. Tylko dziękiu zmęczeniu Barcelony i podejściu z marszu do pierwszego meczu, PSG miało aż taką zaliczkę w pierwszym meczu, gdzie z kolei sędzia gwizdał każde dotknięcie Barcelony.
Ten dwumecz pokazał róznicę klas między tymi zespołami, pomimo podobnej kasy wywalonej jak widać w błoto. Suarez był wielokrotnie faulowany więc gestykulował i to akcentował bo inaczej sędzia nic i nigdy by nie zagwizdał. Karne absolutnie prawidłowe i bezdyskusyjne , pokazują to dopiero powtórki a sędzia miał przecież zaledwie sekundy na decyzję. Tam gdzie nie widział tam wspierał się liniowym.
Cały dym jest tylko z tego powodu że nikt nie moze sobie poradzić z Barceloną w uczciwej grze, stąd chwytanie się ataków subiektywnych kibiców Realu, którzy przecież też pracują dla mediów. Zarządzający PSG to marni ludzie a dowód na to jest podejsćie do Krychowiaka a Emery to jednak prostak bez żadnej wizji i jaj.
Jak można dopuścić do izolacji w drużynie gościa który sam jeden mógł środek pola pozamiatać.
Ma chłopak swoje wady ale walczak z niego jest a tego właśnie brakowało w drużenie ciotek z paryża.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (3|1)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Manetros

Czy ty widzisz co ty piszesz? Właśnie powtórki pokazują, że karnych nie powinno być oraz dowód mamy też na to, że sam Mascherano po meczu się przyznał, że faulował Di Marie i powinien być karny. W tym meczu sędzia nie pomagał PSG a właśnie przepchnął Barcelonę do ćwierćfinału za co został ukarany przez UEFA. Co do pierwszego meczu to chyba go nie oglądałeś Marciniak rozegrał genialny mecz i sędziował praktycznie, że idealnie za co później dostał pochwały od wielu sędziów a tutaj jakoś ten sędzia ich nie dostał a został właśnie ukarany za swoje sędziowanie. Niby czym Barcelona mogła być zmęczona w pierwszym meczu? Mecz rozgrywała tak samo wcześnie co PSG, więc widać, że twój komentarz jest ewidentnie jednostronny. Krychowiak nie jest w formie, dlatego go nie wystawia a to sędzia decyduje kogo wystawia, więc nie mamy nic do gadania. Co do kwestii, że nikt uczciwie sobie z Barceloną nie może poradzić to jesteś w błędzie. Widać, że jesteś zadumany w Barcelonie a Twój komentarz jest tak jak napisałem jednostronny. Jeżeli uważasz, że w pierwszym meczu Marciniak był ewidentnie za PSG to idź i mu to powiedz, że źle sędziował. A Suarez w tym meczu nie był co chwile faulowany tylko co chwile udawał i może z kilka razy na prawdę był faul, więc powinien dostać nie raz żółtą kartkę za dyskusję a Neymar czerwoną, bo każdy Ci to powie z profesjonalnych ekspertów.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (3|2)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
SzadolCapone

wiekszych bzdur nie przeczytalem.Karne prawidlowe?Barcelona nie zagrala zadnego wielkiego meczu, czy oni mieli jakies klarowne sytuacje?Oprocz wysokiego posiadania pilki i presingu oraz wrzutek po ktorych bledy robila obrona PSG nic nie pokazali.Dla mnie to nie jest remontada a jedno z najwiekszych oszust w historii futbolu.Nie ma mowy o zadnych karnych, bo ich nie bylo.Sedzia ma ulamek sekundy?A widzisz tego sedziego za bramka debilu?Po co sie konsultuja?Zajmij sie lepiej czyms co nie wymaga od Ciebie inteligencji np pograj sobie w bierki.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (3|3)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
bartollo

Czemu jesteś w każdym poście o Barcelonie? Masz jakieś kompleksy? Wszyscy eksperci niemal zgodnie twierdzą, że karny na Neymarze był. Uważasz się za mądrzejszego od Pana Sławomira chociażby? Karny na Suarezie był z kapelusza i bezpośrednio wpłynął na wynik, ale błędy sędziowskie będą dopóki nie będzie powtórek video. Głupie gadanie o wydrukowaniu meczu przez madridiots, których drużyna co chwile otrzymuje prezenty w Primiera Division. Tak drukowali, że w 85 minucie Barca musiała strzelić 3 bramki a zadecydowała fartowna, ostatnia akcja. Przecież inteligentnemu człowiekowi to się kupy nie trzyma. Widać nie zaliczasz się do nich, tylko do frustratów. Podpowiem ci coś. Nie będziesz ani lepszy ani gorszy czy to Barcelona przegra czy wygra. Co najwyżej bardziej się ośmieszysz jak teraz.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (3|1)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
jusart

Bledy sie moga zdarzac ale jezeli w 7 sytuacjach spornych sedzia myli sie w jedna strone to wybacz ale to juz nie bledy...tylko swiadoma pomoc sedziego.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (5|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
bartollo

7? A nie 70??? Skoro mylil sie tylko na korzysc barcy to dlaczego nie bylo dwoch dodatkowych karnych za zagrania reka w polu karnym psg? Dlaczego akcje barcelony byly przerywane przez teatralne upadki marquinhosa?

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (0|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
jusart

nie bede wdawal sie w dyskusje z kims kto nie ma pojecia o pilce noznej... jezeli pilka trafia po bilardowym uderzeniu w reke to nie ma mowy o karnym. Po drugie nie pisze tutaj o rzecach blachych jak jakies tam lekkie faule ktore moga byc roznie interpretowane tylko o sytuacjach kluczowych.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (0|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
bartollo

Ekspert sie znalazl. Naczytal sie bravo sport i juz by innych ustawial, pewnie zdziwiony ze go do tv nie biora obok Gmocha hehe.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (0|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Manetros

Weź otwórz oczy człowieku. Gdzie ty na tym filmiku widzisz aby Suarez dostał w szyję? Widać jak ręka idzie w kierunku jego szyi, ale jej nie dotyka bo automatycznie ją odsuwa. Żadnego kontaktu nie było tym bardziej kolana gdzie nawet jeżeli by go przypadkowo dotknął to nie powinno być karnego, bo nie było kontaktu z piłką Suareza, więc pozycji jeszcze nie miał wywalczone. Jakoś wszyscy eksperci profesjonalni od sędziowania i w tym najlepsi sędziowie świata mówią jednogłośnie, że nic tam nie było a ty próbujesz kwestionować ich zdanie jakimś filmikiem, gdzie w montażu można wiele zmanipulować?

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (2|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Bob Shakalaka

Natomiast Ty z tego samego filmiku widzisz że kontaktu nie było. Taaakże tego...
Ja widzę że było uderzenie, a potem cofnięcie ręki. Lekkie bo lekkie ale wystarczyło żeby się liniowy zasugerował.
O karnym na Neyu w ogóle nie będę dyskutował bo był ewidentny, nieważne czym go tam zahaczył, głową barkiem czy ptakiem, bez różnicy. Obrońca we własnym polu karnym ma uważać, a rolą napastnika wykorzystywać okazje. Tak się gra - po prostu.
Swoją drogą z powtórek w zwolnionym tempie ciężko czasami wywnioskować czy był kontakt czy nie. Ale WP-eksperty wiedzą swoje.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (1|2)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Paweł Speer

Oczywiście, że był kontakt, druga sprawa że obrońca nawet nie patrzył na piłkę atakując napastnika Barcelony tylko machał łapami. Sędzia miał prawo podyktować karnego !!!

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (0|1)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Badger

Widze ze walke jak krzyzowcy z poganami prowadzisz ;) Fani Realu sa slepi w jedna strone i ciezko im sie pogodzic z tym ze Barca z ktorej tak sie nasmoewali przez trzy tygodnie zrobila im zonk ;)Pozdrawiam ;)

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (0|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Manetros

Otwórz oczy żadnego kontaktu nie było na karnego. Tym bardziej może mi powiesz, że Mascherano nie faulował Di Marie, który się później sam przyznał, że był faul?

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (1|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Bob Shakalaka

Sytuacja Masche i DM to w sumie JEDYNA poważna kontrowersja tego "przewielkiego skandalu" jak to chcą widzieć niektórzy. W powtórkach widać że Mascherano faulował i kropka. Jest jednak taka kwestia że wygląda na to że Angel najpierw oddał strzał - zatem zwyczajnie spudłował, a następnie (ułamek sekundy) został sfaulowany. Kwestia, czy w świetle przepisów ma to znaczenie? Raczej wątpię.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (1|4)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Kasyx

Jedna poważna powiadasz?
Atak Neymara, sprowadzenie do parteru Cavaniego (Pique miał w tym momencie żółtą kartkę)
No i oczywiście faul Mascherano na Angelu.
I pewnie w tym momencie nie rozmawialibyśmy o tych karnych.
Zawieszenie sędziego jak najbardziej słuszne, sędziował słabiutko.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (0|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Bob Shakalaka

Tak, do tej opinii też się niestety przychylam że Ney powinien wylecieć z boiska za te kopnięcie. Chociaż zdarza się że sędzia daje za coś takiego także żółtko (vide Bale w meczu z Las Palmas). IMO powinien dostać czerwień. Co do sytuacji z AdM jest jednak kluczowe czy oddał strzał przed faulem czy nie. Tego nawet na powtórkach nie widać.

Sędzia się wybroni, zobaczysz. To był cholernie trudny mecz do sędziowania. Masa spornych sytuacji, bardzo ciężkich do oceny, presja zawodników, trybun itd. To z tym zawieszeniem to na razie bzdura, kolegium sędziowskie ma się dopiero zebrać.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (0|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Kasyx

"Co do sytuacji z AdM jest jednak kluczowe czy oddał strzał przed faulem czy nie"
--------

Wydaje mi się, że nie ma znaczenia, ale nie znam na tyle dobrze przepisów, żeby to stwierdzić na 100, a szukać mi się nie chce.
Zgoda, mecz był trudny do prowadzenia, ale to nie jest żadne tłumaczenie.
Po prostu oblał egzamin.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (0|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Manetros

Kto powiedział, że z tego samego filmiku? Oglądałem lepsze powtórki i widać tam, że niczego nie było i dałem Ci dowód na to, że wszyscy eksperci profesjonalni mówią, że karnego nie powinno być, bo żadnego kontaktu nie było, ale oczywiście ty wiesz lepiej niż oni :)

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (2|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
ikar

Wybacz.... Ale skoro został zawieszony to już się raczej nie wybronił.... stronniczość była ewidentna w tym meczu. Wszystkie kontrowersyjne sytuacje na korzysc Barcelony. A trochę tego było. Dwa karne. Brak karnego dla pdf. Brak czerwonej dla neymara... 4:0....

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (5|0)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.
Bob Shakalaka

Ikar. Wszystko dla Barcy? Spójrz na linka poniżej. O tym jakoś cichutko jest :)
I przy okazji. Jak dla mnie błędy sędziego oczywiście były i przy awansie który ważył się jedną bramką były decydujące. Ale to były błędy w trudnych sytuacjach, w których sędzia miał prawo się pomylić. A te "uefalony" i "przekręty tysiąclecia" to sobie co poniektórzy wyssali z brudnego palucha. I tyle.

| Odpowiedz
Oceń: Nie lubię Anuluj (1|3)
blokuj
Możesz dodać użytkownika do blokowanych, żeby nie widzieć więcej jego komentarzy.

Dodaj swój komentarz

Zaloguj się aby dodać komentarz lub

Komentarze dodawać mogą tylko użytkownicy zalogowani. Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się. Zajmie to pół minuty.


Dowiedz się jak umieszczać linki do tagów, pogrubiać tekst, itp.