blokujA może by tak autor artykułu wyjaśnił co oznacza większa liczba występów w kadrze niż liczba powołań? Rozumiem, że ktoś został powołany i nie zagrał w meczu, ale nie został powołany a zagrał?!?
Jerzy Brzęczek podąża śladem Adama Nawałki i na swoje pierwsze zgrupowanie zaprosił liczną grupę swoich byłych podopiecznych i debiutantów. Kto z nich okaże się nowym Tomaszem Hołotą, a kto da kadrze tyle co Krzysztof Mączyński?
blokujA może by tak autor artykułu wyjaśnił co oznacza większa liczba występów w kadrze niż liczba powołań? Rozumiem, że ktoś został powołany i nie zagrał w meczu, ale nie został powołany a zagrał?!?
blokujChodzi zapewne o powołania za kadencji Nawałki. Występy w kadrze mogli mieć za wcześniejszego trenera.
blokujJak pewnie wiesz, z reguły podczas jednego zgrupowania rozgrywane są dwa mecze, jak teraz w Włochami i Irlandią. 1 powołanie -> 2 możliwe występy.
blokujAle powołania są na mecz - formalnie przed każdym meczem przedstawia się "listę powołanych na spotkanie". Nie wszyscy powołani mieszczą się w kadrze meczowej, dlatego poprosiłem o skonkretyzowanie, niekoniecznie do mnie w komentarzu, ale pod tabelą.
blokujJakieś bajki opowiadasz :)
blokujTo Pan jest autorem artykułu i nie orientuje się Pan? Ja pracowałem przy kadrze młodzieżowej jednego z krajów i przed każdym spotkaniem dostarczaliśmy listę powołanych zawodników - powołanych na mecz, a nie na zgrupowanie... Więc pytanie co Pan rozumie pod pojęciem "powołania" w artykule? Nie jest to wyjaśnione, a idąc przepisami, powołanie należałoby rozumieć, jako powołanie na pojedynczy mecz, nie na zgrupowanie. Takie wyjaśnienie przydałoby się zawrzeć, jeśli ma to być rzetelny artykuł. A poza tym od kiedy to dziennikarz odzywa się do nieznanej mu osoby "per Ty"?!
Aby wykonać akcję musisz się zalogować. Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się. Zajmie to pół minuty.
Błąd żądania AJAX
Możesz używać następujących sposobów żeby zwiększyć przejrzystość Twoich komentarzy lub otagować je tagami zawodników lub drużyn:
@nazwa tagu - umieszcza link do tagu zawodnika, drużyny, itp.
[b]tekst[/b] - pogrubienie tekstu
[i]tekst[/i] - pochylenie tekstu
[quote]tekst[/quote] - formatowanie jako cytat
Ten komentarz widzą tylko osoby obserwujące jego autora, odpowiedzi także będą widoczne tylko dla autora i obserwujących go osób.
Komentarze w tej dyskusji są widoczne tylko dla użytkownika z pół-banem i obserwujących go osób.
Ocena została zapisana.
Dziękujemy za ocenienie komentarza. Twoja opinia jest dla nas niezwykle ważna, pozwala bowiem dbać o poziom dyskusji i promować najlepsze treści dostarczane przez naszych Czytelników.
Zaloguj się aby dodać komentarz lub
Komentarze dodawać mogą tylko użytkownicy zalogowani. Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się. Zajmie to pół minuty.