blokujRedaktorze Galewski, jakim cudem ROW mógł nałożyć na Łagutę karę 500 tys z przepisu 21.7 zbioru zasad, skoro ten przepis został dopisany do regulaminu w sezonie 2018, a Grisza wpadkę zaliczył w sezonie 2017 ? :D
Grigorij Łaguta wystawił ROW i podpisał kontrakt ze Speed Car Motorem. Niektórzy zastanawiają się, czy prezes Krzysztof Mrozek w całej sprawie nie popełnił błędu. Regulamin pozwalał mu na zablokowanie Rosjanina.
blokujRedaktorze Galewski, jakim cudem ROW mógł nałożyć na Łagutę karę 500 tys z przepisu 21.7 zbioru zasad, skoro ten przepis został dopisany do regulaminu w sezonie 2018, a Grisza wpadkę zaliczył w sezonie 2017 ? :D
blokujGeneralnie przerąbany temat. Oczywiście majątek który miałeś przed ślubem jest Twoim odrębnym majątkiem, ale reszta nabyta w trakcie to już wspólne. Orzeczenie o winie w rozwodzie też bez znaczenia przy podziale majątku. Musiałbyś udowodnić żona trwoniła Wasz majątek(np hazard, uzależnienie od używek itd).
blokujwiesz co, może Ty zostaw ten mój kredyt, nie chce płacic 3x więcej :P
blokujfaktycznie przerąbane...to po cholere to orzeczenie o winie, skoro nic nie daje?
blokujMa wpływ na wysokość ewentualnych alimentów.
blokujPodziękujmy wszyscy , że Cysio jest wśród nas !!! Dyskusja zamknięta :)))
blokujWitam! Nie ma to większego znaczenia. Klub może nakładać dodatkowe kary, a zawodnik, jeśli się z nimi nie zgadza, może się odwołać.
blokujMa, i to zasadnicze. Bo od sezonu 2018 taka kara jest wpisana do regulaminu i z automatu jest częścią kontraktu. A wcześniej trzeba było karę za naruszenie przepisów antydopingowych dopisywać do kontraktu, na co zawodnik w trakcie negocjacji mógł się nie zgodzić. I pewnie nikt się na takie kary nie zgadzał, choćby dlatego że mógł zaliczyć wpadkę nieświadomie(casus Patryka Dudka, zakładając że mówił prawdę).
Dlatego właśnie po wpadce Griszy dopisano taką karę do regulaminu.
blokujdla pana Galewskiego nie ma to znaczenia, podobnie jak prawo działające wstecz.
blokujPoza tym, o ile dobrze pamiętam, wyrok POLADY był 23 stycznia 2018 roku. Wtedy kara za doping była już w regulaminie.
blokujNie ma znaczenia kiedy był wyrok. To kara umowna wynikająca z umowy(kontraktu). A kontrakt z ROWem Grisza miał na sezon 2017, a nie 2018.
blokujPytałem i stanowisko związku w tej sprawie jest inne. Poza tym, w regulaminie widniały już wtedy inne kary, które można było spokojnie nałożyć.
blokujNie wiem czy zdaje sobie Pan sprawę że dyskutuje z ekspertem .Radze używać sprawdzony argumentów . pz A przy okazji nie chce Pan proporczyka Motoru :)
blokujNa nasz proporczyk trzeba zasłużyć. Tak mówią w kuluarach :)
blokujJestem dobrze wychowany i chciałem zaproponować jakąś formę wdzięczności za dobre słowa redaktora o naszym Motorze :)))
blokujSłowa wdzięczności, kurczę, to musi być małym druczkiem. Nie zauważyłem !
blokujTen na zdjeciu w avatarze to prawdziwy wizerunek najwiekszego scier....wa i zera na tym portalu, nalezy uzyc zdjecia jako spluwaczki lub oddac na to cos stolec najlepiej rzadki.
blokujWiem, wiem, Tomasz Łapka z Gorzowa. Mam na niego wy....ane. A tą facjatę mam na papierze toaletowym.
blokujWiesz kolego do tej pory Cię bardzo szanowałem, ale widzę że ostatnimi czasy (związanymi z Twoim Gri$zką) zaczynasz odpływać !
Myślałem, że jesteś bardziej stabilny emocjonalnie i dojrzalszy.
blokujMoze cos konketniej , abym mogl sie odniesc , bo nie rozumiem tej uszczypliwosci ?
blokuj,, Poza tym, w regulaminie" - może się nie znam i z interpunkcji nie byłem dobry, ale ten przecinek jest chyba niepotrzebny...
blokujZgadza się, jest niepotrzebny.
blokujJesteś może nauczycielem języka polskiego?Tutaj piszą różni ludzie i myślę,że gramatyka nie jest najważniejsza tylko treść.Ja ukończyłem 5 klas szkoły podstawowej i też nie jestem mocny z ortografi a nikt nie zwraca mi uwagi.
blokujNo właśnie, trudno mnie winić za to, że nie zrozumiałeś żartu.
blokujTo mnie akurat nie dziwi, bo nie raz już związek zajmował stanowisko zupełnie oderwane od przepisów regulaminu, a bywało że wręcz z nimi sprzeczne. Jak choćby kara ujemnych punktów dla Unibaxu, która była sprzeczna z regulaminem 2013.
A z innych kar to ROW ewentualnie mógł nałożyć 50 tys za niesportowy tryb życia i 50 tys za naruszenie wizerunku klubu. I to chyba tyle, bo 50 tys za każdą nieobecność mimo powołania raczej by się nie ostało, gdyż nie można powoływać zawieszonego zawodnika. Choć oczywiście związek mógłby uznać inaczej :D
Pozdrawiam
blokujKara za niestawienie się na zawody, niesportowy tryb życia, naruszenie wizerunku klubu, niewykonanie obowiązków marketingowych. Sporo by się z tego uzbierało. Z pewnością można było również wnioskować o rozliczenie kwoty za podpis pod kontraktem. A co do wspomnianych 500 000 zł, to pytałem, czy byłaby taka możliwość. Uzyskałem informację, że tak i stąd informacja w tekście. Pozdrawiam :)
blokujkorzystajac z okazji , chcialbym poznac panskie stanowisko w innej aczkolwiek "smiedzacej "sprawie , mianowicie problem dotyczy cenzury przez duze "C" wypowiedzi zawodnikow , dzialaczy i osob funkcyjnych . Jestem daleki od upolitycznienia tego zjawiska lecz , czy nie uwaza Pan ze wprowadzajac przepis gdzie zawodnicy MUSZA byc do dyspozycji mediow przed , po lub w trakcie oraz poza zawodami to cenzura mocno wypacza sens jakichkolwiek konferencji czy wywiadow ...nigdy nie dowiemy sie tego najwaznieszego: zdania danej osoby na dany temat jesli bedzie to kolidowac z tzw "wizerunkiem "czy to GKSZ czy E-ligi czy PZM ...nigdy juz nie uslysze prawdziwej wypowiedzi np G Walaska czy M Zagara lub czegos w stylu Drabika seniora czy nawet Mrozka ...to wszystko jest jedna wielka farsa , w ktorej wszyscy znaja swoje role ...po co?
blokujPanie Galewski, moze troche odbiegne od tematu ale ze wzgledu na pana chwilowa aktywnosc chcialbym poruszyc temat hejtu i braku Waszej reakcji na to co wypisuje osobnik znany pod nickiem RUSEK - ZACISZE. Inna sprawa ze to multikontowiec ale skala nienawisci i hejtu ze strony tego indywiduum przekracza wszelkie granice, wczoraj w temacie o W.Trofimovie dodal post w ktorymi wyzywal Lubelakow od banderowcow i wstawil film z prawdziwymi obrazami rzezi wolynskiej.... daleko nie trzeba szukac kiedy nabijal sie ze smierci Kurmanka na tematach o Falubazie itp.. Gdzie jestescie kiedy takie zero probuje sie tu lansowac od lat?? Wystarczy wejsc na jego konto i skala zjawiska przeraza, poza hejtem i pustymi tekstami o debowych-mocnych to zero nic wiecej nie wnosi. Ja rozumiem wolnosc slowa ale tu przekraczane sa wszelkie normy!! Jesli ew. dojdzie do linczu, zachowam ten tekst jako dowod ze sprawa zostala poruszona i nic nie zostalo na czas zrobione. Pozdrawiam!
blokujPrzyłączam się i podaję na tacy konta tej gadziny Tomka Łapki:
Tomek z bamy,
Rusek zacisze,
Cicha Aga,
Jolka po 40 tce,
Widder,
Haszmen.
Reszty już nie pamiętam.
blokujSprawdzimy.
blokujDziękuję. Jak nic nie uda się ugrać będę musiał pofatygować się do Gorzowa, bo tematu jak Pan zauważył nie odpuścimy.
blokujRowniez dziekuje, zapewniam z mojej strony ze usune to konto-stworzone jedynie dla reakcji na pomyje wylewane na nas.
blokujBardzo cieszy to co Pan pisze.Swoją drogą jest tu bardzo wielu których należało by sprawdzić. Przyjrzałbym się też pracy moderatorów, bo za normalne teksty można dostać ostrzeżenie.
blokujModeracja działa dobrze, zwłaszcza w kwestii usuwania chwastów hehhe
blokujMoim zdaniem słabo.I Ty dobrze wiesz dlaczego.
blokujZdjecie w avatarze to prawdziwy wizerunek najwiekszego scier....wa i zera na tym portalu, nalezy uzyc zdjecia jako spluwaczki lub oddac na to cos stolec najlepiej rzadki.
blokujZdjecie w avatarze to prawdziwy wizerunek najwiekszego scier....wa i zera na tym portalu, nalezy uzyc zdjecia jako spluwaczki lub oddac na to cos stolec najlepiej rzadki.
blokujO kim to tak ładnie piszesz?
blokujO gorzowskim wszarzu, Rusku. Nie ma szacunku do nikogo i niczego. Wyzywal Lubelakow od banderowcow i wrzucil film z prawdziwej rzezi wolynskiej na temacie o W.Trofimovie.
blokujTomek z bamy czyli Rusek-zacisze
blokujTo i ja skorzystam z okazji i pozwolę sobie zgłosić 2 sprawy:
1. Dlaczego usuwane są posty z linkami do artykułów/blogów na SF ? Bo inne linki ok, ale żeby do Waszego portalu ?
2. Od jakiegoś czasu nie działa odpowiadanie na posty pod artykułami na przeglądarce Microsoft Edge.
blokujkorzystajac z okazji , chcialbym poznac panskie stanowisko w innej aczkolwiek "smiedzacej "sprawie , mianowicie problem dotyczy cenzury przez duze "C" wypowiedzi zawodnikow , dzialaczy i osob funkcyjnych . Jestem daleki od upolitycznienia tego zjawiska lecz , czy nie uwaza Pan ze wprowadzajac przepis gdzie zawodnicy MUSZA byc do dyspozycji mediow przed , po lub w trakcie oraz poza zawodami to cenzura mocno wypacza sens jakichkolwiek konferencji czy wywiadow ...nigdy nie dowiemy sie tego najwaznieszego: zdania danej osoby na dany temat jesli bedzie to kolidowac z tzw "wizerunkiem "czy to GKSZ czy E-ligi czy PZM ...nigdy juz nie uslysze prawdziwej wypowiedzi np G Walaska czy M Zagara lub czegos w stylu Drabika seniora czy nawet Mrozka ...to wszystko jest jedna wielka farsa , w ktorej wszyscy znaja swoje role ...po co?
blokujWczoraj po moim poscie to zero znowu probowalo nieudolnie wstawic ten sam bulwersujacy film...nikt tu nic nie robi dopoki ktos nie zglosi a za takie rzeczy z urzedu powinien byc dozywotni ban i sprawa do sadu. Maja jego dane, jesli oni nie usuna tego wrzodu zrobie to ja predzej czy pozniej.
Aby wykonać akcję musisz się zalogować. Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się. Zajmie to pół minuty.
Błąd żądania AJAX
Możesz używać następujących sposobów żeby zwiększyć przejrzystość Twoich komentarzy lub otagować je tagami zawodników lub drużyn:
@nazwa tagu - umieszcza link do tagu zawodnika, drużyny, itp.
[b]tekst[/b] - pogrubienie tekstu
[i]tekst[/i] - pochylenie tekstu
[quote]tekst[/quote] - formatowanie jako cytat
Ten komentarz widzą tylko osoby obserwujące jego autora, odpowiedzi także będą widoczne tylko dla autora i obserwujących go osób.
Komentarze w tej dyskusji są widoczne tylko dla użytkownika z pół-banem i obserwujących go osób.
Ocena została zapisana.
Dziękujemy za ocenienie komentarza. Twoja opinia jest dla nas niezwykle ważna, pozwala bowiem dbać o poziom dyskusji i promować najlepsze treści dostarczane przez naszych Czytelników.
Zaloguj się aby dodać komentarz lub
Komentarze dodawać mogą tylko użytkownicy zalogowani. Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się. Zajmie to pół minuty.