blokujSytuacja nie była aż tak niebezpieczna żeby Vettela karać tak dotkliwie. Widziałem dokładnie - jednocześnie podziwiam RTL za wyważone komentarze
- Trudno zinterpretować przepisy tak, by wszyscy w tej sytuacji byli zadowoleni - przyznał Toto Wolff po Grand Prix Kanady. Szef Mercedesa stwierdził, że jego zespół nie chce odnosić zwycięstw w tak kontrowersyjnych okolicznościach.
blokujSytuacja nie była aż tak niebezpieczna żeby Vettela karać tak dotkliwie. Widziałem dokładnie - jednocześnie podziwiam RTL za wyważone komentarze
blokujZainteresowałem się tematem i analizami tej sytuacji i jednak sprawa nie jest tak skomplikowana. Otóż, Vettel popełnił błąd wylatując z zakrętu, po czym wrócił od razu na wyścigowy tor jazdy (linię przejazdu), jednak widział w lusterku szybko zbliżającego się Hamiltona i wykonał szybki blokujący ruch w prawo, mimo że miał dużo niższą prędkość i był tuż po popełnieniu błędu, co zaowocowało wytraceniem prędkości i utratą optymalnej linii przejazdu. Taki "blok" jest niedozwolony, tym bardziej po jego błędzie, co za tym idzie prawidłowo jadący Hamilton wyprzedziłby Vettela bez problemu, a nie udało mu się tylko dlatego, że zachował bezpieczeństwo, wyhamował i uniknął uderzenie lub ryzyka uderzenia. Winny zajścia był Vettel, 5 sekund to i tak niska kara. Jak najbardziej prawidłowa.
blokujZaiteresowales sie tematem?Rozumiem ze jezdziles bolidami tego typu i masz opinie poparte na wlasnym doswiadczeniu bo ja obserwowalem wypowiedz kilkunastu kierowcow a w wiekszosci mistrzow f1 ktorzy twierdza ze jestes pasazerem po takim zdarzeniu i ciezko osxukac prawa fizyki.Najczedciej wypowiadaja sie ,,fschowcy" ktorzy zwyklym cywilnym autem ,,bokiem nie lecieli," bo by jakied minimum pojecia mieli.Najlepiej gdyby zatrzymal sie na tej trawie odczekal az wszyscy przejada i bezpiecznie wlaczyl sie do ruchu szkoda ze kierunkowskazow bolidy nie maja.
Aby wykonać akcję musisz się zalogować.
Błąd żądania AJAX
Możesz używać następujących sposobów żeby zwiększyć przejrzystość Twoich komentarzy lub otagować je tagami zawodników lub drużyn:
@nazwa tagu - umieszcza link do tagu zawodnika, drużyny, itp.
[b]tekst[/b] - pogrubienie tekstu
[i]tekst[/i] - pochylenie tekstu
[quote]tekst[/quote] - formatowanie jako cytat
Ten komentarz widzą tylko osoby obserwujące jego autora, odpowiedzi także będą widoczne tylko dla autora i obserwujących go osób.
Komentarze w tej dyskusji są widoczne tylko dla użytkownika z pół-banem i obserwujących go osób.
Ocena została zapisana.
Dziękujemy za ocenienie komentarza. Twoja opinia jest dla nas niezwykle ważna, pozwala bowiem dbać o poziom dyskusji i promować najlepsze treści dostarczane przez naszych Czytelników.
Zaloguj się aby dodać komentarz lub
Komentarze dodawać mogą tylko użytkownicy zalogowani.