blokujJakie niektórzy muszą mieć smutne życie, jeśli nawet po tak fajnym spotkaniu koncentrują sie na narzekaniu. Co do kontrowersji się nie wypowiadam, bo na stadionie powtórek oglądać się nie da, ale sam mecz był do oglądania świetny. Przynajmniej z perspektywy kibica z Lublina czy Czewy. Bo mijanek jak na lekarstwo. Mamy fajny zespół pierwszoligowych walczaków, którzy robią co mogą. A że mogą tyle ile widać, to nie ich wina. Dzisiaj wyrwali remis w sytuacji, gdy wydawało się, ze jest już pozamiatane. Mamy praktycznie pewne 7 miejsce, czyli te, które 99% kibiców w Lublinie wzięłoby przed rozpoczęciem sezonu z pocałowaniem ręki. Do tego tworzymy fajne widowiska przy których raczej niewielu kibiców się nudzi. A mimo to wchodząc w wątek pomeczowy człowiek czyta jedynie narzekania. Przecież mieliśmy skończyć ten sezon z 0-0-14! Nie skończymy. Mamy 8 punktów z widokami na 10-11 na koniec sezonu. Mnie ten wynik satysfakcjonuje, bo z przekroju całego sezonu na więcej raczej nas nie było stać. Nie mamy w składzie Madsenów, Zmarzlików czy nawet Artiomów. Mamy dwóch liderów na około 10 pkt, jednego mega kozaka, który jest czołową, ale jednak wciąż drugą linią (Miesiąc) i dwie mega dziury w postaci AJ-a i Dawida. Do tego świetnych juniorów. To wystarczy, żeby trzymać mecze na względnym styku i nic poza tym. Ale do jasnej ch* cel na 99,9% osiągniemy. Wiec o co te płacze?
Mi się mecz podobał. Czy jestem rozczarowany? Po 14 biegu byłem mega, bo liczyłem na wygraną z Czewą. 11 pkt Zagara zakrawa na lekki skandal. Ale po 15 nie jestem. Nasi zrobili co mogli i na co ich stać. Ten sezon miał być na przetrwanie, a nie na efektowne wygrane i ustawianie Eligi do pionu.
Ja tam chłopakom dziękuję. Dziękuję również kibicom z Czewy, którzy tak licznie stawili się w Lublinie i świetnie bawili się z nami na stadionie. Za tydzień najpewniej ostatni mecz Eligowy w sezonie, a potem pełna mobilizacja na baraże. Pamiętajmy, ze cel wciąż jest ten sam - utrzymanie Eligi. I finalnie nie ma znaczenia, czy zrobimy to poprzez zajęcie 6 miesjca czy po barażach.
Zaloguj się aby dodać komentarz lub
Komentarze dodawać mogą tylko użytkownicy zalogowani. Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się. Zajmie to pół minuty.