ŁAGUTA KONTRA ROLNICKI

autor: Ɱɐʁɠİʇ | 2018-05-23, 12:06 |

Oceń: Nie lubię Anuluj ()
|
Czy jeśli na podstawie twardego dowodu nie można naprawić ewidentnego błędu i zweryfikować wyniku meczu, znaczy to, że zostaliśmy ze speedwayem w epoce lodowcowej lub też w czasach bitwy pod Cedynią? Od czegoś przecież ta telewizja jest. Fotokomórka również.Foto: Marcin Karczewski/Pressfocus / NewspixPatryk Rolnicki i Artiom Łaguta1‹ WRÓĆZarzuciłem wczoraj na twittera temacik, powodowany tym, co zobaczyłem w skrócie meczu Grupa Azoty Unia Tarnów – MrGarden GKM Grudziądz na nSport+. Otóż zobaczyłem, jak w biegu piątym Patryk Rolnicki minął metę przed Artiomem Łagutą, choć Michał Sasień na wieżyczce widział to inaczej. I punkt więcej przyznał Rosjaninowi. Nie wiem, czy jako jedyny dojrzał taką kolejność, w każdym razie w mojej opinii sprawa jest ewidentna – sędzia się pomylił. Wszyscy się mylimy, ludzka rzecz, moją intencją nie jest zatem pastwić się nad arbitrem. Pytanie jednak brzmi – czy wynik takiego spotkania należy zweryfikować?
Żeby troszeczkę pomieszać w kotle, napisałem wczoraj, iż jeśli władze ekstraligi nie zweryfikują wyniku meczu, będzie to grube nieporozumienie. Bo przecież kamery nSport+ pokazały wyraźnie, kto szybciej przeciął metę, a ten punkcik może w sierpniu zdecydować o pozostaniu w lidze. Dodam, że w futbolu, po złożeniu protestu i jego rozpatrzeniu, anulowanie błędnie pokazanej kartki to nie problem. Rozgorzała zatem debata, a miłośnicy dyscypliny zaczęli sugerować, że to przecież nie takie proste, bo inny mielibyśmy wtedy wynik meczu i inne możliwości taktyczne miałby Robert Kempiński. No jasne, że tak, przecież piłkarz, któremu anulowano po czasie błędnie przyznaną żółtą kartkę, też zachowywał się po jej obejrzeniu inaczej. Stał się delikatniejszy i nie kopał już innych po jajach, bo był obciążony pierwszym kartonikiem. To też zmieniło bieg boiskowych wydarzeń. Tylko czy to jest powód, by udawać, że nic złego się nie stało? Pokażcie zatem Rolnickiemu zrzut ekranu, na którym widać, jak mija metę przed Łagutą i powiedzcie, że Rosjaninowi nadal należy się punkt więcej...
Źródło PS
Oceń: Nie lubię Anuluj ()
|

Dodaj swój komentarz

Zaloguj się aby dodać komentarz lub

Komentarze dodawać mogą tylko użytkownicy zalogowani. Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się. Zajmie to pół minuty.


Dowiedz się jak umieszczać linki do tagów, pogrubiać tekst, itp.

Ostatnie komentarze

Sortuj: