WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

• Skoki narciarskie

Sytuacja Mariana Ziółkowskiego wyjaśniona. Jest oświadczenie Fight Exclusive Night

Federacja Fight Exclusive Night opublikowała oficjalne oświadczenie odnośnie transferu Mariana Ziółkowskiego do Konfrontacji Sztuk Walki.
Maciej Szumowski
Facebook / Na zdjęciu: Marian Ziółkowski

Treść oświadczenia:

Marian Ziółkowski 31 maja podpisał kontrakt z federacją KSW. Przedstawiciele FEN oraz osoby reprezentujące interesy zawodnika spotkały się i na podstawie rozmowy wypracowały rozwiązanie tej sytuacji. Strony doszły do porozumienia, które jest zadowalające dla wszystkich.

Rozstanie nastąpiło w zgodzie. Marian Ziółkowski był zawodnikiem FEN od marca 2016 roku, stoczył pod jej szyldem cztery pojedynki, w tym dwa mistrzowskie w kategorii lekkiej. Federacja FEN w międzyczasie umożliwiła mu starty również dla innych organizacji, a z możliwości tej Marian Ziółkowski korzystał.

FEN ma nadzieję, że na "nowej drodze życia" Marian będzie odnosił same sukcesy i wiele w tym sporcie osiągnie. Federacja doskonale go zna i wie, że tylko kwestią czasu jest, gdy zawodnik wejdzie na szczyt i będzie świętował w sporcie najwyższe laury. Drzwi dla Mariana w FEN są zawsze otwarte. Powodzenia!

Głos w tej sprawie zabrał również prezes FEN, Paweł Jóźwiak.

- Marian to znakomity zawodnik, jeden z filarów naszej federacji w ostatnich latach. Rozchodzimy się w przyjaznych stosunkach, wbrew temu, co napisało kilka portali na ten temat. Życzę Marianowi z całego serca wszystkiego dobrego i będę bacznie przyglądał się jego przyszłości. On ma wielki potencjał, który ja zauważyłem w nim już bardzo dawno temu. Cała federacja FEN kibicuje mu podczas kolejnego pojedynku. Wszystkiego dobrego, Marian!

ZOBACZ WIDEO "Klatka po klatce" #21: Erko Jun opowiada o powodach wejścia do MMA

Czy uważasz, że Marian Ziółkowski słusznie zmienił pracodawcę?

Polub Sporty Walki na Facebooku
inf. prasowa

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • Woj Góra 0
    Można jak ludzie, bez chamstwa ... brawo FEN .. klasa
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (1)