WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

Kokpit Kibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Skoki narciarskie
  • Tenis

Kompromitacja Gerarda Pique. Protestował po golu strzelonym ręką i wyleciał z boiska

Fatalny występ w meczu FC Barcelona - Olympiakos Pireus zanotował Gerard Pique. Obrońca katalońskiego klubu skompromitował się po tym, gdy protestował po golu zdobytym ręką. Sędzia wyrzucił go z boiska.
Łukasz Witczyk
Łukasz Witczyk
Reuters / Ivan Alvarado / Na zdjęciu: Gerard Pique

Do sytuacji doszło w 42. minucie. Gerard Deulofeu podał w pole karne, a piłkę odbił bramkarz Olympiakosu Pireus. Skorzystał z tego Gerard Pique, który wpakował futbolówkę do siatki. Reprezentant Hiszpanii cieszył się z gola, ale bramka nie mogła zostać uznana, gdyż piłkarz pomagał sobie ręką.

Pique ostro protestował przeciwko decyzji szkockiego arbitra Williama Colluma. Sędziemu brakło cierpliwości i postanowił ukarać hiszpańskiego obrońcę żółtą kartką. Dla gracza FC Barcelona było to drugie takie upomnienie, w 11. minucie został ukarany "żółtkiem" za faul w bocznym sektorze boiska. Tym samym Pique musiał opuścić boisko.

Decyzja sędziego nie spotkała się z aprobatą kibiców i piłkarzy barcelońskiego klubu. Po tym, gdy Collum wyciągnął z kieszeni czerwoną kartkę słychać było głośne gwizdy. W drugiej połowie Blaugrana musiała sobie radzić w osłabieniu. Do przerwy Katalończycy prowadzili 1:0 po samobójczym golu Dimitrisa Nikolaou.

ZOBACZ WIDEO Barcelona traci punkty w Madrycie. Zobacz skrót meczu z Atletico [ZDJĘCIA ELEVEN SPORTS]

Czy Gerard Pique zasłużył na czerwoną kartkę?

zagłosuj, jeśli chcesz zobaczyć wyniki

Polub Piłkę Nożną na Facebooku
Zgłoś błąd
inf. własna

Komentarze (4):

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • yaya 0
    Jak dla mnie Pique to jest kutalończyk.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • Szmondak 3
    Podłożem i alergią frustracji sędziego i w ogóle nagonki na Pique może być to że Katalonia próbowała się oderwać od Hiszpanii. Ręka Pique to tylko pretekst, by się mścić na Katalończyku (ach).
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • Bob Shakalaka 1
    Pique dostał drugą żółtą za to że wpakował ręką piłką do bramki, a nie dlatego ze protestował...
    On od początku sezonu żyje w innym świecie, niekoniecznie kompatybilnym z futbolem. Kolejny żałosny występ.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (1)
Pokaż więcej komentarzy (4)
Pokaż więcej komentarzy (4)
Pokaż więcej komentarzy (4)
Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
×
Sport na ×