WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

Kokpit Kibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Skoki narciarskie
  • Tenis

Szalony tenisista znokautował sędzię liniową rakietą (wideo)

Do niecodziennego zdarzenia doszło podczas meczu I rundy turnieju ATP Challenger Tour w Charlottesville. Sfrustrowany tenisista znokautował sędzię liniową rakietą.
Marcin Motyka
Marcin Motyka

Darian King we wrześniu został bohaterem Barbadosu, pierwszy raz w historii wprowadzając reprezentację swojego kraju do Grupy I Strefy Amerykańskiej Pucharu Davisa. W poniedziałek pokazał się jednak z jak najgorszej strony, nokautując sędzię liniową.


Zdarzenie to miało miejsce w meczu I rundy Challengera w Charlottesville, w którym King rywalizował z Edwardem Corriem. Przy prowadzeniu prowadzeniu Brytyjczyka 6:4, 6:6 i 4-2 w tie breaku 22-latek z Bridgetown przegrał wymianę i postanowił wyładować swoją frustrację, rzucając rakietą o bandę okalającą kort. Pech chciał, że odbiła się ona tak nieszczęśliwie, iż trafiła sędzię liniową.

Pojedynek natychmiast przerwano i poszkodowanej udzielono pomocy. Na placu gry pojawił się również supervisor turnieju, który podjął decyzję o dyskwalifikacji najlepszego tenisisty Barbadosu.

We wtorek 310. gracz rankingu ATP przeprosił za swój haniebny czyn. - Chcę przeprosić władze ATP, dyrektora Challengera w Charlottesville i panią sędzię za moje zachowanie podczas meczu z Edwardem Corriem. Moje działanie nie było celowe i nie chciałem nikomu zrobić krzywdy. Ale rozumiem zasady i przyjmuję karę. Przepraszam i chcę zakończyć ten rok najlepiej, jak to możliwe - oświadczył King.

Novak Djoković: Narodziny dziecka to najpiękniejsza rzecz w moim życiu

Czy za swój czyn Darian King powinien zostać zdyskwalifikowany?

zagłosuj, jeśli chcesz zobaczyć wyniki

Polub Tenis na Facebooku
Zgłoś błąd
inf. własna / Facebook / YouTube

Komentarze (24):

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • Selassie I 0
    Raczej nieumyślne wkurzenie. Poza tym ta pani nie dostała jakoś wybitnie tą rakietą...
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • Tom_J 0
    Ano hej, niestety ;)
    margota :)), hej
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • margota 0
    :)), hej
    Tom_J Przestroga dla naszego impulsywnego Jerzyka
    [ pokaż odpowiedzi ] Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (21)
Pokaż więcej komentarzy (24)
Pokaż więcej komentarzy (24)
Pokaż więcej komentarzy (24)
Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
×
Sport na ×