WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

Kokpit Kibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Skoki narciarskie
  • Tenis

Gregor Schlierenzauer najlepszy na treningu, Adam Małysz dwunasty

Tylko Adam Małysz zaprezentował się z dobrej strony na pierwszym treningu przed kwalifikacjami do drugiego konkursu Turnieju Czterech Skoczni w Garmisch-Partenkirchen. Nasz zawodnik zajął dwunaste miejsce, skacząc 125 metrów. Najlepszy był Gregor Schlierenzauer.
Daniel Ludwiński
Daniel Ludwiński

Wejdź na TYPER.WP.PL i obstawiaj wyniki meczów MŚ!

O ile wynik Adama Małysza można uznać za niezły, o tyle ciężko znaleźć pozytywne słowa na temat występu pozostałych Polaków. Krzysztof Miętus był bowiem czterdziesty drugi, Kamil Stoch pięćdziesiąty szósty, a Stefan Hula sześćdziesiąty czwarty. Gdyby nie był to trening, a kwalifikacje, w piątkowym konkursie zobaczylibyśmy tylko dwóch naszych reprezentantów.

Najdalszy skok w trakcie pierwszej z dwóch serii treningowych (druga właśnie trwa) oddał Gregor Schlierenzauer, który mimo ostatnich problemów zdrowotnych uzyskał 139 metrów, co było rezultatem o trzy metry lepszym od wyczynu lidera Turnieju Czterech Skoczni i zwycięzcy z Oberstdorfu Andreasa Koflera. Trzeci wynik osiągnął Simon Ammann – 133,5 metra.


Wyniki pierwszego treningu:

M</b> Zawodnik</b> Kraj</b> Wynik</b>
1 Gregor Schlierenzauer Austria 139,0
2 Andreas Kofler Austria 136,0
3 Simon Ammann Szwajcaria 133,5
4 Martin Koch Austria 131,5
5 Bjoern Einar Romoeren Norwegia 128,5
6 Thomas Morgenstern Austria 128,0
6 Michael Neumayer Niemcy 128,0
8 Wolfgang Loitzl Austria 127,5
9 Emmanuel Chedal Francja 127,0
10 Andreas Kuettel Szwajcaria 126,5
12 Adam Małysz Polska 125,0
42 Krzysztof Miętus Polska 115,5
56 Kamil Stoch Polska 112,0
64 Stefan Hula Polska 108,5


Polub Sporty Zimowe na Facebooku
Zgłoś błąd
inf. własna

Komentarze (0):

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.