Oświadczenie byłych członków zarządu Kolejarza. "Nie liczą się dla nas stołki"

We wtorek informowaliśmy, że Andrzej Hawryluk i Piotr Kumiec zrezygnowali z zasiadania w zarządzie klubu z Opola. W środę przedstawili oświadczenie, w którym wyjaśniają powody swojej decyzji.

Radosław Wesołowski
Żużlowcy Kolejarza Opole WP SportoweFakty / Oliwer Kubus / Na zdjęciu: Żużlowcy Kolejarza Opole
Andrzej Hawryluk i Piotr Kumiec podkreślają, że ich rezygnacja jest przemyślana i spowodowana troską o losy żużla w Opolu. - Liczymy, że podyktowana pragmatyzmem decyzja związana z opuszczeniem przez nas zarządu TS Kolejarz Opole spotka się z powszechnym zrozumieniem działaczy oraz kibiców żużlowych, która też pokazuje, że nie liczą się dla nas "przysłowiowe" stołki - czytamy w oświadczeniu.

Działacze dziękują również wszystkim, którzy pomagali im przy organizacji imprez w Opolu - m.in. lokalnym politykom, kibicom i osobom funkcyjnym na stadionie. - Głęboko wierzymy, że dla opolskiego żużla nadchodzą lepsze lata, czego ukoronowaniem powinno być wywalczenie upragnionego i należnego awansu do pierwszej ligi oraz zmodernizowanie opolskiego stadionu im. Mariana Spychały - piszą.

Przypomnijmy, że w ubiegłym roku drużynę z Opola do rozgrywek ligowych wystawiał Hawi Racing Team. Jednak już w trakcie sezonu postanowiono powołać nowe stowarzyszenie TS Kolejarz Opole. Drużyna została zgłoszona do Polskiej 2. Ligi Żużlowej, a w skład zarządu weszło m.in. dwóch przedstawicieli Hawi Racing Team - Andrzej Hawryluk i Piotr Kumiec.

Poniżej pełna treść oświadczenia:

ZOBACZ WIDEO Pojedziemy na biało-czerwono tylko w polskich rundach

KUP BILET NA 2024 ORLEN FIM Speedway Grand Prix of Poland - Warsaw -->>
Które miejsce zajmie Kolejarz Opole w II lidze w nadchodzącym sezonie?