Przegrywający odpada - zapowiedź meczu MOSiR Krosno - Stal Stalowa Wola

W środę o godzinie 18:00 rozpocznie się piąte spotkanie rywalizacji Delikatesów Centrum PBS Bank MOSiR Krosno - Stal Stalowa Wola. Do tej pory obie drużyny zanotowały po dwa zwycięstwa w pojedynkach ćwierćfinałowych play-off pierwszej ligi koszykarzy.

W tym artykule dowiesz się o:

Oba dotychczasowe dwumecze odbywały się według schematu - najpierw zwycięstwo Stali, dzień później wygrana krośnieńskiego zespołu. Tym razem rozegrany zostanie jeden pojedynek, który zadecyduje o awansie do kolejnej fazy.

W piątek i sobotę obie drużyny spotkały się w Stalowej Woli. W pierwszy dzień rywalizacji zwycięstwo 68:61 odnieśli gospodarze. W rewanżu 64:60 triumfowali podopieczni Mariusza Zamirskiego.

W piątek stalowowolan do wygranej poprowadzili Michał Wołoszyn i Tomasz Andrzejewski. W sobotnim spotkaniu obaj zatracili swoją dyspozycję, a w ekipie Bogdana Pamuły brylował Rafał Partyka. Jednak to nie wystarczyło na dobrze dysponowanych krośnian. W tym pojedynku w zespole Delikatesów Centrum PBS Bank MOSiR wyróżniali się Marcin Malczyk, Dariusz Oczkowicz i Marcin Salamonik. Dzień wcześniej dobry mecz rozegrał również Piotr Pluta. Z kolei beznadziejny występ zanotował Malczyk.

Do tej pory w trzech rozegranych spotkaniach w krośnieńskiej hali lepszy bilans posiadają zawodnicy ze Stalowej Woli. Gracze Stali wygrali pojedynek fazy zasadniczej oraz triumfowali w inauguracyjnym meczu rundy play-off. Krośnianie tylko raz pokonali gości. 29 marca w drugim spotkaniu play-off podopieczni Mariusza Zamirskiego wygrali jednym punktem.

Trudno wskazać faworyta środowego pojedynku. Z pewnością obie drużyny będą bardzo zdeterminowane i z wielkim zaangażowaniem będą walczyć o awans do kolejnej fazy rywalizacji. Do tej pory wszystkie mecze pomiędzy oboma zespołami w rundzie play-off były bardzo wyrównane i nie inaczej powinno być tym razem.

Delikatesy Centrum PBS Bank MOSiR Krosno - Stal Stalowa Wola, 1 kwietnia (środa), godz. 18.00

Bilety:

10 zł - normalny

7 zł - ulgowy

Źródło artykułu: