Serie A. Wojciech Szczęsny komentuje transfer Zlatana Ibrahimovicia. "To wielkie wyzwanie"

Getty Images / Marcio Machado/Eurasia Sport Images / Na zdjęciu: Wojciech Szczęsny
Getty Images / Marcio Machado/Eurasia Sport Images / Na zdjęciu: Wojciech Szczęsny

- To super, że tacy piłkarze trafiają do Serie A. Ibrahimović ma w sobie dużo jakości, choć w Milanie czeka go wielkie wyzwanie - przyznaje Wojciech Szczęsny, bramkarz Juventusu i reprezentacji Polski.

W Serie A wszyscy żyją transferem Zlatana Ibrahimovicia do AC Milan. Ten ruch jest bardzo szeroko komentowany. Głos zabrali m.in. Zbigniew Boniek i Wojciech Szczęsny. Bramkarz Juventusu Turyn cieszy się, że Szwed zagra ponownie w lidze włoskiej.

- Tacy piłkarze jak on, czy Cristiano dają jakość, podnoszą poziom rozgrywek. Zawsze miło jest, gdy ma się możliwość gry z piłkarzami o dużej klasie. Uważam, że w Milanie czeka go duże wyzwanie - mówi Szczęsny, którego wypowiedzi cytuje serwis "sportmediaset.mediaset.it".

Zobacz także: Transfery. PKO Ekstraklasa. Nie będzie spektakularnego powrotu. Legia nie chce Carlitosa

Tydzień temu AC Milan oficjalnie poinformował o pozyskaniu Ibrahimovicia. Szwedzki gwiazdor podpisał kontrakt do końca obecnego sezonu z opcją przedłużenia na kolejny. W Mediolanie zapanował prawdziwy szał. Na lotnisku wyczekiwali na niego dziennikarze i kibice, którzy otoczyli samochód z nowym piłkarzem Rossonerich na pokładzie. Szwed został przez nich gorąco przywitany.

38-latek występował w Milanie w latach 2010-2012. Wywalczył wówczas mistrzostwo i Superpuchar Włoch, został też królem strzelców Serie A. Przez ostatnie 1,5 roku grał w MLS, w barwach Los Angeles Galaxy. Za najbliższe miesiące gry Ibrahimović ma zarobić 3,5 mln euro, kolejne 500 tys. piłkarz zyska w przypadku awansu mediolańczyków do europejskich pucharów.

Zobacz także: Serie A. Zbigniew Boniek komentuje transfer Zlatana Ibrahimovicia. "To bardzo odważny ruch Milanu"

ZOBACZ WIDEO: Ibrahimović wraca do Milanu! Co dalej z Krzysztofem Piątkiem? "Niech nigdzie się nie wybiera"

Źródło artykułu: