KokpitKibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Tenis
  • Zimowe

Zawodniczka wzięła piłkę do ręki w polu karnym. Kuriozalna "jedenastka"!

Mecz kwalifikacji olimpijskich w piłce nożnej kobiet pomiędzy Gwatemalą a Trynidadem i Tobago przejdzie do historii światowego futbolu. Gol otwarcia padł w dziwacznych okolicznościach.

 Redakcja
Redakcja
YouTube

Reprezentacja Trynidadu i Tobago zwyciężyła 2:1, ale to rywalki prowadziły w tym meczu. W 16. minucie spotkania na BBVA Compass Stadium w Houston Gwatemala objęła prowadzenie po rzucie karnym, który wzbudził ogromne kontrowersje.

Piłkarka Trynidadu i Tobago sądząc, że piłka opuściła boisko wzięła ją do ręki i chciała podać bramkarce swojej drużyny. W tym momencie pani arbiter odgwizdała przewinienie i podyktowała "jedenastkę".


Opracował PB

Polub SportowyBar na Facebooku
Zgłoś błąd
Inf. własna
Komentarze (29)
  • Lino Limotto Zgłoś komentarz
    JUŻ OD LAT JAK BIAŁYSTOK BORYKA SIĘ Z SYNCHRONIZACJĄ ŚWIATEŁ W TYM MIEŚCIE A.WSZYSCY KIEROWCY TEGO MIASTA I NIE TYLKO NARZEKAJĄ NA TAKI STAN ,,BEZPIECZEŃSTWA,, KIEROWCÓW JAK I
    Czytaj całość
    PIESZYCH. SAM HORROR !!! TO TRZEBA WIDZIEĆ Z KAŻDEJ STRONY UCZESTNIKA RUCHU NA ULICACH BIAŁEGOSTOKU. A WŁADZE..? NO CÓŻ JEŚLI TO NIE DOTYCZY BEZPOŚREDNIO TEJ INSTYTUCJI TO ,,ŚLEPOTA,, I OBOJĘTNOŚĆ DŁUGO JESZCZE BĘDZIE GOŚCIŁA W NASZYCH KORUPCYJNYCH BIURACH I NA ODPOWIEDZIALNYCH STANOWISKACH . ZOSTAJE TYLKO POGRATULOWAĆ ZNIECZULICY NASZYM WŁADZOM KTÓRZY NIE SĄ ANI KIEROWCAMI ANI PIESZYMI !!! BANZAI !
    • Dariusz Wojtasik Zgłoś komentarz
      jak widzę sami specjaliści. nie powinno być karnego bo pika wyszła bądź nie wyszła po za polem karnym. i ot dupa zbita
      • dree Zgłoś komentarz
        Czyli wszystkie zawodniczki miały stanąć w miejscu żeby sędzina podbiegła i sprawdziła czy piłka już wyszła? Przewinienia są częścią gry, ta zawodniczka postanowiła wziąć
        Czytaj całość
        piłkę w ręce pomimo braku sygnalizacji, ze opuściła już boisko, więc sama sobie może być winna
        • Jozef Blonski Zgłoś komentarz
          .... z ujęcia tej kamery widać, że piłka była już ... poza linia końcową, ale według mnie jest to złudne ponieważ ujecie to nie pokazuje położenia piłki ... z góry, czy też z
          Czytaj całość
          boku /wzdłuż linii końcowej/. Najprawdopodobniej jednak piłka całym obwodem /patrząc prostopadle na piłkę ... od góry/ nie przekroczyła linii końcowej boiska. Ponadto, bez względu na to czy piłka wyszła na aut, czy też nie wyszła o tym decyduje sędzia, który sygnalizuje to gwizdkiem lub ręką, bowiem, zgodnie z przepisami gra się ....od gwizdka... do gwizdka sędziego.
          • Marek Waligóra Zgłoś komentarz
            sędziowanie to jedno, ale gdzie fair play? jak można było strzelić taką bramkę i jeszcze się z tego cieszyć?
            • KYFKERIM Zgłoś komentarz
              DLA MNIE TO GÓW.....E SĘDZIOWANIE. PIŁKA BYŁA NA AUCIE, A ŻE TEJ PANI NIE CHCIAŁO SIĘ PODBIEC I TO STWIERDZIĆ, TO SWIADCZY O JEJ POZIOMIE SĘDZINY.
              • JS2015 Zgłoś komentarz
                rzeczywiście kuriozalna sytuacja. Z tego co widać ...podniosła rękę i wzięła do ręki piłkę ....pewnie sam bym tak zrobił. ...tylko sędzia jest władza absolutna na boisku:)
                • Wacław Niemirski Zgłoś komentarz
                  Jezeli wizualnie w tv widac iz pilka byla za linia to w odniesieniu do rzeczywistosci byla jeszcze wiecej za linia . Sedzia nie zatrzymal meczu , w takich przypadku pilke powinien otrzymac
                  Czytaj całość
                  bramkarz a pilkarz dostaje zolta kartke . Tutaj mysle wyszedl typowy damski charakterek ; nie bedzie jakas paniusia mowic co bylo ,jezeli ja nie zagwizdalam .
                  • Paweł Tworek Zgłoś komentarz
                    piłka była już dość za linia i powinna być piłka wznawiana od bramki
                    • Fantasista Zgłoś komentarz
                      LOL. Wielcy znawcy się burzą a prawda jest taka, że sędzina ma rację. Piłka nie jest styczna z linią, ale nie przeszła jej całym obwodem, więc sędzina ma rację. Gdyby pokazać kadr z
                      Czytaj całość
                      lotu ptaka to część piłki by zakrywała linię a tym samym byłaby w polu gry. Zasady gry w piłkę jasno stanowią że piłka musi minąć linię na ziemi i w powietrzu. Wyobraźcie sobie panowie tą samą sytuację tylko, że piłka jest w powietrzu. To nie jest siatkówka czy tenis panowie.
                      • Adam Myśków Zgłoś komentarz
                        Wszyscy tu widzę macie laser w oczach - ujęcie jest złe do oceny, ale na 90% piłka była w grze. Przypominam, że piłka musi przejść linię CAŁYM obwodem, czyli na rzucie z góry piłka
                        Czytaj całość
                        nie może dotykać linii. Tutaj piłka dotykała murawy zaraz za końcem boiska, czyli obwód zdecydowanie zahaczał o linię.
                        • Paweł Podkoński Zgłoś komentarz
                          patologia sedziowania na boisku, za taki błąd sedzina powinna poniesc surowe konsekwencje ,rażąca nie kompetencja tez sedziny liniowej ,obie do dyscyplinarki, niestety jak w zyciu sedzia
                          Czytaj całość
                          jest nie omylny
                          • Jan Nowak Zgłoś komentarz
                            baby do garów
                            Zobacz więcej komentarzy (11)
                            Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
                            ×
                            Sport na ×