"Majstersztyk". Ekspert nie ma wątpliwości po walce Błachowicza

Getty Images / Jeff Bottari/Zuffa LLC / Na zdjęciu: Jan Błachowicz
Getty Images / Jeff Bottari/Zuffa LLC / Na zdjęciu: Jan Błachowicz

Legendarna polska siła powróciła! Jan Błachowicz w starciu z Aleksandarem Rakiciem był tym samym zawodnikiem, który sięgał po złoto w kategorii półciężkiej UFC. Bartłomiej Stachura z portalu lowking.pl entuzjastycznie podsumował występ Polaka.

W tym artykule dowiesz się o:

"Już na spokojnie - no prawie... - to był kapitalny występ Jana Błachowicza. To kombo z hakiem na wątrobę i prawym na głowę, które czasami kończył middlem, działało rewelacyjnie. Lowy? Srrrogie! Bloki? Majstersztyk. Kontrola dystansu ogólnie też" - napisał na Twitterze Stachura, który uchodzi za najlepszego dziennikarskiego analityka w branży MMA.

Ekspert zwrócił uwagę na świetne kombinacje ciosów 39-latka oraz niskie kopnięcią, który poważnie przyczyniły się do osłabienia nóg Rakicia, a w konsekwencji kontuzji, której nabawił się Austriak.

Faktycznie, Jan Błachowicz w starciu z Rakiciem był zupełnie innym zawodnikiem niż w pojedynku przeciwko Gloverowi Teixeirze. Powrócił ogień, determinacja i duża chęć zwycięstwa - to był "Cieszyński Książę", jakiego znaliśmy z ostatnich lat, kiedy nokautował faworyzowanych rywali. Wpływ na przemianę 39-latka z pewnością miała współpraca z trenerem mentalnym - Darią Albers, o czym wspominał sam Błachowicz.

Polak odniósł w Las Vegas 12. zwycięstwo w szeregach UFC i umocnił się na pozycji nr 1 w rankingu kategorii półciężkiej. W kolejnym starciu stanie przed szansą odzyskania mistrzowskiego tytułu.

Czytaj także:
Mariusz Pudzianowski wraca do klatki. Znamy terminy dwóch kolejnych gal KSW
Potworny nokaut w MMA! Zobacz, co wydarzyło się na gali w Londynie

ZOBACZ WIDEO: Brutalny nokaut. Cios idealny! "Skleił się z twarzą!"

Komentarze (1)
avatar
Józef GKS Wybrzeże
15.05.2022
Zgłoś do moderacji
0
0
Odpowiedz
Jaki "majstersztyk" ?? Prawda jest taka, że Błachowicz przegrywał, w 3 rundzie wyglądał jak ryba wyjęta z wody. Czytaj całość