Wiceprzewodniczący rady nadzorczej TS Wisła zrezygnował ze stanowiska. "Zarząd ignorował patologie"

Paweł Gieras po emisji materiału o Wiśle Kraków w "Superwizjerze", zrezygnował z pełnienia funkcji wiceprzewodniczącego rady nadzorczej TS Wisła. W liście otwartym napisał, że zarząd ignorował patologie.

Łukasz Witczyk
piłkarze Wisły Kraków Newspix / Krzysztof Porębski / Na zdjęciu: piłkarze Wisły Kraków
TS Wisła to właściciel Wisła Kraków S.A., która prowadzi drużynę występującą w Lotto Ekstraklasie. W programie "Superwizjer" dziennikarz Szymon Jadczak przedstawił dowody na powiązania władz Wisły z gangsterami z bojówki "Sharksów". Paweł Gieras jest pierwszą osobą powiązaną z klubem, która zareagowała w ten sposób.

W liście otwartym skierowanym do rady nadzorczej TS Wisła przyznał, że zarząd tego podmiotu ignorował patologie i nie reagował na zgłoszenia członków rady. - Działania te spowodowały zapaść wizerunkową Klubu, rujnują jego wspaniałą historię oraz mogą mieć nieobliczalne konsekwencje na przyszłość, czego osobiście nie mogę i nie chcę afirmować - przekazał Gieras.

Prezesem TS Wisła i Wisła Kraków S.A. pozostaje Marzena Sarapata. Po emisji materiału, krakowski klub zapowiedział, że materiałem zajmą się prawnicy Wisły. "Protestujemy przeciwko kłamliwym i bezpodstawnym twierdzeniom wielokrotnie powtarzanym w programie Superwizjer TVN24. Nie ma naszej zgody na niszczenie dobrego imienia Wisły Kraków SA" - napisano w oświadczeniu.

ZOBACZ WIDEO Serie A: Kownacki z pierwszym golem. Sampdoria rozgromiła rywala [ZDJĘCIA ELEVEN SPORTS]