WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

• Skoki narciarskie

Kolejne oświadczenie Polskiego Związku Piłki Siatkowej

Polski Związek Piłki Siatkowej wydał oświadczenie związane z pojawieniem się informacji o postawieniu zarzutów prezesowi Związku i zatrzymaniu wiceprezesa Związku.

Oświadczenie PZPS:

PZPS potwierdza, że w czwartek, 13 listopada w siedzibie Związku przeprowadzone zostały działania funkcjonariuszy Centralnego Biura Antykorupcyjnego. Funkcjonariusze poprosili o przedstawienie wybranych dokumentów związanych z organizacją FIVB Mistrzostw Świata w Piłce Siatkowej Mężczyzn Polska 2014. W piątek, 14 listopada, prokuratura poinformowała o postawieniu Mirosławowi Przedpełskiemu, prezesowi PZPS zarzutu korupcyjnego. W tym dniu na prośbę śledczych w siedzibie związku stawił się również Artur Popko, wiceprezes PZPS. W godzinach wieczornych rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie poinformował o jego zatrzymaniu.

Związek w pełni współpracuje z organami śledczymi, udostępniając wszystkie żądane dokumenty i informacje. PZPS nie komentuje działań tych organów.

PZPS informuje, że posiada pełną zdolność do wykonywania wszelkich czynności statutowych gwarantujących działalność w pełnym zakresie.

Polub Siatkówkę na Facebooku
pzps.pl

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • stary kibic 0
    Najważniejsze pytanie brzmi: czy wszystko się dzieje zgodnie z niezależnymi procedurami?
    Bo jeżeli nie, to pojawia się pytanie - jakie stado rządzi?
    art87 "- Najważniejsze teraz pytanie brzmi: czy CBA i prokuratura namierzyły czarną owcę czy stado? Wybryk czy system ? I czy rzeczywiście dowody przeciw P. okażą się wystarczająco mocne. Jeśli tak, to - na zdrowy rozsądek - pewnie oglądamy spektakularny koniec szybkiej kariery. Choć zdrowy rozsądek nie zawsze w takich przypadkach podpowiada dobrze. W Brazylii, najważniejszym obok Polski kraju siatkówki, poprzedni prezes wyprowadzał pieniądze rządowe i sponsorskie do powiązanych ze sobą spółek na taką skalę, że wybuchła afera i dziś brazylijskie władze mocno zakręciły siatkówce kurek. Ale tamten prezes ma się dobrze. Nazywa się Ary Graca, jest teraz szefem FIVB." Paweł Wilkowicz, SPORT PL
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • art87 0
    Paweł Wilkowicz, SPORT PL