Piotr Żyła przeszedł artroskopię kolana. Zabieg przeprowadzono na początku września. Operacja udała się, a kilka tygodni później skoczek wrócił na skocznię.
Żyła jest bardzo zadowolony z pierwszych skoków, które oddał po kontuzji. W rozmowie z Damianem Michałowskim dla programu "Dzień Dobry TVN" wręcz zarażał optymizmem.
- Czuję się bardzo fajnie. Można powiedzieć, że dawno nie było tak dobrze. Bo nękało mnie już to kolano jakieś 4-5 lat temu.
- Nie poskakałem jakoś dużo przez lato. Jestem jednak psychicznie wypoczęty i mam taki głód tego skakania. Ostatnio byłem skakać i fajnie było iść poskakać - przyznał Żyła.
W rozmowie dla "Dzień Dobry TVN" trzykrotny mistrz świata zdradził też, co robił w czasie wolnym od skakania. Okazuje się, że Żyła odkrył w sobie talent kulinarny. Przygotowywał koktajle bananowe oraz zupy, które gotował co drugi dzień.
Nowy sezon Pucharu Świata w skokach narciarskich rozpocznie się w Lillehammer. Rywalizację zaplanowano od 22 do 24 listopada.
ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: Co za strzał! Gol "stadiony świata" w Argentynie