WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

• Skoki narciarskie

Spowodował, że stadion zaczął żyć i stracił stanowisko. Klimosz nie jest już prezesem Śląskiego

Stadion Śląski w Chorzowie jest obecnie bez prezesa. Marszałek Jakub Chełstowski nie przedłużył kadencji Krzysztofa Klimosza. Zaproponował mu stanowisko wiceprezesa.
Piotr Bobakowski
Newspix / Krzysztof Dzierżawa/Press Focus / Na zdjęciu: Stadion Śląski w Chorzowie

Krzysztof Klimosz objął funkcję prezesa Stadionu Śląskiego w listopadzie 2015 r. Za jego kadencji dokończono przebudowę obiektu i ponownie oddano go do użytku. Dzięki temu słynny "Kocioł Czarownic" znowu zaczął tętnić życiem.

Na stadion wróciły wielkie wydarzenia sportowe - piłkarskie, lekkoatletyczne czy żużlowe - i nie tylko. Teraz Klimosz został jednak pozbawiony funkcji prezesa. Jak poinformował "Dziennik Zachodni", 3-letnia kadencja Klimosza właśnie dobiegła końca, a marszałek województwa, Jakub Chełstowski, nie zamierzał jej przedłużać.

- W spółce skończył się pewien etap - wyjaśnił Sławomir Gruszka, rzecznik marszałka.

ZOBACZ: 65. ORLEN Memoriał Janusza Kusocińskiego. Plejada zagranicznych gwiazd wystartuje w Chorzowie >>

Klimoszowi zaproponowano stanowisko wiceprezesa Stadionu Śląskiego. Propozycję marszałka przyjął. Nazwisko nowego prezesa zostanie ogłoszone w lipcu. Nie będzie w tym przypadku procedury konkursowej.

Warto podkreślić, że stadion w Chorzowie był już ostatnią instytucją marszałkowską, w której władzę sprawowała osoba powołana przez poprzedni zarząd województwa.

ZOBACZ: Budowa toru jednodniowego to wyzwanie. Na Stadionie Śląskim poradzili sobie z nim >>

ZOBACZ WIDEO Wojciech Nowicki: Mam jeszcze rezerwy! 82 metry są realne

Kup bilet na wielki finał TAURON Speedway Euro Championship w Chorzowie! -->>

Polub SportoweFakty na Facebooku
WP SportoweFakty

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • sympatyk żu-żla 0
    Klimosz wiedział że taka opcja się szykuje Kadencja się kończy .Był wybrany na ten fotel za innych gospodarzy regionu.Może być koniec prezesowania. Nie zgodził bym się na fotel wiceprezesa inny będzie gwiazdorzył kaskę brał a Klimosz będzie zapieprzał jak coś nie wyjdzie po nim się ślizgać będą.
  • Jarek Witkowski 1
    BMW atakują, bierni, mierni ale wierni. Komuna wróciła tylko zamiast słowa towarzysz używa słowa pomodlisz.
  • Y.A.R.O 0
    Prezesurę obejmie pewnie ktoś z rodziny albo inny zasłużony dla jedynie słusznej partii
    arthoo Kolejna dobra zmiana hehehe Na miejscu Klimosza bym się nie zgodził, on będzie zasuwał, a ktoś inny gwiazdorzył.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (1)
Pokaż więcej komentarzy (4)