Zajada się "secreto". Paweł Fajdek buduje formę w Portugalii

Newspix / TOMASZ MARKOWSKI  / Na zdjęciu: Paweł Fajdek
Newspix / TOMASZ MARKOWSKI / Na zdjęciu: Paweł Fajdek

Mistrz świata w rzucie młotem, Paweł Fajdek, przygotowuje się do sezonu na Półwyspie Iberyjskim. Polak zdradził mediom, że ma słabość do jednego z dań hiszpańskiej kuchni - "secreto".

W tym artykule dowiesz się o:

- To jest najlepsze mięso, jakie jadłem w Europie - powiedział "Super Expressowi" Paweł Fajdek, który obecnie przebywa w portugalskim Monte Gordo, gdzie przygotowuje się do nowego sezonu.

Aktualny mistrz świata w rzucie młotem podczas zgrupowania polubił wypady do restauracji El Colesterol, gdzie serwują "secreto". Jest to danie mięsne przygotowywane na grillu, którego głównym składnikiem jest fragment mostka z iberyjskich świń. - Czarna iberyjska świnia dodaje Pawłowi Fajdkowi siły- komentuje tabloid.

28-letni miotacz planuje zostać w Portugalii do 11 marca i wystąpić w zawodach w Leirii, gdzie odbędzie się Zimowy Puchar Europy w rzutach. Co ciekawe, w Monto Gordo Polak trenuje na rzutni, którą... sam wymurował!

- Koło było źle przygotowane i poprosiliśmy o jego poprawę. Ale że Portugalczycy mieli z tym problem, sam wziąłem się do roboty. Przydały się praktyki w technikum budowlanym. Zresztą w mieszkaniu, w którym obecnie mieszkam, także wiele rzeczy udało się zrobić własnymi rękami - zdradził Fajdek.

Główną imprezą sezonu 2018 dla naszego specjalisty w rzucie młotem będą mistrzostwa Europy, które odbędą się w dniach 7-12 sierpnia na Stadionie Olimpijskim w Berlinie.

ZOBACZ WIDEO Paweł Fajdek: Nie tak powinien wyglądać idealny sezon. Mam nadzieję, że wszystko przede mną

Komentarze (0)