Kielecka wojna na oświadczenia. Kibice zbojkotują mecz z Górnikiem Łęczna?

Konflikt kibiców z zarządem Korony coraz bardziej się zaognia. Stowarzyszenie Kibiców "Zjednoczona Korona" wydało oświadczenia, w którym nawołuje sympatyków kieleckiego klubu do bojkotu sobotniego meczu z Górnikiem Łęczna.

Sebastian Najman

Wszystko wskazuje na to, że nie ma co liczyć na szybkie zakończenie konfliktu, który przypomnijmy rozpoczął się przed domowym pojedynkiem Korony z Górnikiem Zabrze. Powodem był brak porozumienia kibiców z prezesem Markiem Paprockim co do planowanej oprawy.

Od tego momentu obie strony wymieniają kolejne oświadczenia, przedstawiając w nich swoje racje. Poniżej prezentujemy treść kolejnego, tym razem wydanego przez Stowarzyszenie Kibiców "Zjednoczona Korona".

"W dniu wczorajszym doszło do spotkania wszystkich grup działających na Koronie. Od SKKK, Ultrasów skończywszy na najmniejszych FC czy osiedlach dających coś od siebie, aby życie kibicowskie w Kielcach szło do przodu. Łącznie ponad 25 frakcji mówiących jednym głosem.

Na spotkaniu zostało ustalone, że na mecz z Górnikiem Łęczna NIE IDZIEMY!
Wielu z Was może być odmiennego zdania czy decyzja jest słuszna, ale taka właśnie decyzja została podjęta. Albo ją uszanujecie pokazując tym samym, że wierzycie w jedność, wchodzicie w to i jesteśmy WSZYSCY RAZEM, albo jeśli komuś to nie odpowiada i nie ma zamiaru SOLIDARNIE z kibicowską bracią iść w jedną stronę to niech swoje lamentowanie zostawi w szafie i więcej na Koronie w sprawach kibicowskich się nie wypowiada.

Ważny komunikat!!!

Osoby, które podczas meczu ze Śląskiem ucierpiały od gazowania przez służby porządkowe proszone są o zgłoszenie się do ośrodka Kibice Razem. Każdemu zostanie udzielona pomoc prawna!!! Będziemy walczyli o odszkodowania!!"