WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

Kokpit Kibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Skoki narciarskie
  • Tenis

Sędzia Superpucharu Hiszpanii może być zawieszony na miesiąc

Ricardo de Burgos Bengoetxea, który sędziował mecz Barcelony z Realem Madryt w Superpucharze Hiszpanii, ma zostać zawieszony na miesiąc.
Mateusz Skwierawski
Mateusz Skwierawski

Taką informację podał portal "okdiario.com". Decyzję miał podjąć Komitet Techniczny Arbitrów, a powodem jest podobno rażąca liczba błędów, jaką sędzia popełnił w niedawnym meczu dwóch najlepszych drużyn w Hiszpanii.

W niedzielę Real pokonał Barcelonę 3:1 na Camp Nou, a De Burgos Bengoetxea kompletnie nie panował nad przebiegiem "El Clasico". Podyktował kontrowersyjny rzut karny dla Barcelony, mimo że powtórki nie wskazywały, że Luis Suarez był faulowany. 

Sędzia nie zauważył też, jak Suarez kopnął Sergio Ramosa bez piłki. Dodatkowo nie uznał również prawidłowego gola strzelonego przez Cristiano Ronaldo i wyrzucił Portugalczyka z boiska twierdząc, że symulował faul w polu karnym. 

De Burgos Bengoentxea to jeden z najmłodszych sędziów w Primera Division, ma 31 lat. Na najwyższym poziomie rozgrywkowym w Hiszpanii zadebiutował w 2015 roku. Dotąd gwizdał w osiemnastu meczach tamtejszej ekstraklasy. Mecz Barcelony z Realem był jego pierwszym "Klasykiem".

ZOBACZ WIDEO #dziejesiewsporcie: "Ibra" jest ze stali. Ten film zaskoczył fanów

Sędzia miał pierwotnie gwizdać w spotkaniu pierwszej kolejki hiszpańskiej ekstraklasy pomiędzy Valencią, a Las Palmas, ale tak się nie stanie. Podobno arbiter ma być brany pod uwagę w obsadzie sędziowskiej dopiero od czwartej kolejki Primera Division.

Rewanżowy mecz Realu z Barceloną o Superpuchar Hiszpanii odbędzie się w środę 16 sierpnia o godzinie 23.

Polecamy:
2018 PZM Warsaw FIM Speedway Grand Prix of Poland - KUP BILETY >>>




Czy Real zdobędzie Superpuchar Hiszpanii?

zagłosuj, jeśli chcesz zobaczyć wyniki

Polub Piłkę Nożną na Facebooku
Zgłoś błąd
okdiario.com

Komentarze (5):

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • Flyair 0
    NIESTETY G...Pawda. Po drodze piłkę dotknął Benzema i spalonego być nie mogło
    Lanikus Panie redaktorze radzę dobrze zobaczyć powtórkę przy nieuznanej bramce Ronaldo. Ewidentnie jest pozycja spalona (nawet minimalna). Więc sędzia dobrze postąpił nie uznając gola. Inne błędy to rzeczywiście sporo ich było.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • Andy Iwan 0
    Zawiesić na pół roku i wypożyczyć do sedziowania niższej ligi niech NADANŻA za sytuacją na boisku dopóki nie wprowadza VAR
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • marekp 0
    A tam gdzie jest WAR nie ma błędów!!!???
    ptasior86 no tak ale Hiszpanom VAR podobno nie potrzebny.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (2)
Pokaż więcej komentarzy (5)
Pokaż więcej komentarzy (5)
Pokaż więcej komentarzy (5)