Nowy biznes gwiazdy. Robert Lewandowski buduje restaurację na wodzie

Newspix / Bernd Feil/M.i.S. / Robert Lewandowski
Newspix / Bernd Feil/M.i.S. / Robert Lewandowski

Reprezentant Polski Robert Lewandowski buduje w Giżycku restaurację na wodzie. To kolejna ciekawa inwestycja napastnika Bayernu Monachium.

29-latek ma łeb na karku i wie, jak inwestować pieniądze. Giżycka restauracja to kolejny ambitny projekt Lewandowskiego. Tylko w ciągu ostatnich kilku dni media informowały o finiszu budowy trzech apartamentowców oraz otwarciu domu mediowego. Teraz przyszedł czas na gastronomię.

O najnowszym pomyśle naszego napastnika informuje portal wgizycku.pl.

Zielone światło na budowę nietypowej restauracji spółka Nowe Mazury Osiem dostał podczas nadzwyczajnej sesji rady miejskiej. Oddanie inwestycji przewidziano na 2019 rok.

Restauracja o powierzchni 30x30m będzie w całości usytuowana na palach. Za dzierżawę 40-metrowego pasa wzdłuż cyplu miejskiego spółka zapłaci 31 tysięcy złotych rocznie.

źródło: wgizycku.pl
źródło: wgizycku.pl

Pod koniec września zapytaliśmy czytelników WP SportoweFakty, czy ich zdaniem Lewandowski dobrze inwestuje pieniądze. Wyniki sondy były jednoznaczne. Z 17,5 tysiąca głosujących aż 94 procent wskazało: "tak".

ZOBACZ WIDEO: Robert Lewandowski: Taki mecz jak z Danią drugi raz nie może się powtórzyć

Komentarze (17)
avatar
Andy Iwan
5.10.2017
Zgłoś do moderacji
0
2
Odpowiedz
Bardzo ciekawy pomysł restauracja-tawerna
piekne miejsce żeglarskie , inwestuje niemieckie pieniądze na terenach poniemieckich 
avatar
Roman Majcher
5.10.2017
Zgłoś do moderacji
3
0
Odpowiedz
BRAWO " LEWY " 
avatar
Robert Jainta
5.10.2017
Zgłoś do moderacji
5
0
Odpowiedz
Bardzo dobrze robi, ma kasę niech inwestuje sam pieniądz się nie zarobi.
Ja też bym tak inwestował.
A gole raz strzela raz nie typowo dla napastnika. 
avatar
Stalowczyk
5.10.2017
Zgłoś do moderacji
0
10
Odpowiedz
Zacznij Pan gole strzelać a nie tylko karne. Niedługo Pan poświeci czas jak żonka, celebryctwo i tyle. 
avatar
kat-ol
5.10.2017
Zgłoś do moderacji
4
0
Odpowiedz
zajmuję się gastronomią od 35lat Panie Robercie niech Pan zrobi przegląd ludzi z otoczenia bo chcą Pana wydoić z kasy na tym gastro pomyśle koszt to będzie kilka milionów i nawet w hura progno Czytaj całość