KokpitKibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Tenis
  • Zimowe

Jest decyzja ws kary dla Neymara przed finałem Pucharu Francji! Niestandardowe tłumaczenie

Francuski Związek Piłki Nożnej podjął decyzję o nałożeniu kary jednego meczu dla Neymara za... "powtarzające się przewinienie". Gwiazdor PSG nie wystąpi przeciwko AS Monaco w finale Coupe de France.
Piotr Bobakowski
Piotr Bobakowski
Neymar ONS.pl / Na zdjęciu: Neymar

Komisja dyscyplinarna Francuskiego Związku Piłki Nożnej (FFF) ukarała Neymara zawieszeniem w jednym spotkaniu. "Kara nie dotyczy kumulacji żółtych kartek, ale powtarzającego się przewinienia" - czytamy w piątkowym komunikacie FFF.

Brazylijski napastnik Paris Saint-Germain tym samym został wykluczony z udziału w meczu finałowym Coupe de France (Pucharu Francji) przeciwko AS Monaco na Stade de France (19 maja).

W środowym pojedynku półfinałowym PSG z Montpellier Neymar otrzymał od arbitra żółtą kartkę za faul na rywalu. Po meczu reprezentant Canarinhos zasugerował, że sędzia Jeremie Pignard toczy z nim prywatną wojnę, a kartkę dostał niesłusznie (więcej TUTAJ).

ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: Jak on to zrobił?! To może być najpiękniejszy gol roku!

Miesiąc temu Neymar był zawieszony na dwa mecze, po tym jak ściął się z Tiago Djalo z Lille w spotkaniu Ligue 1. Teraz komisja FFF uznała, że gracz PSG w konfrontacji z Montpellier popełnił podobne przewinienie i należy mu się kolejna kara.

Neymar nie będzie jedynym nieobecnym w zespole Mauricio Pochettino 19 maja. Presnel Kimpembe również nie zagra przeciwko AS Monaco. Obrońca paryżan został zawieszony na trzy mecze za czerwoną kartkę w pojedynku ligowym z Rennes.

Zobacz:
Erling Haaland przerwał wywiad Łukasza Piszczka. Niesamowite słowa Norwega

Polub Piłkę Nożną na Facebooku
Zgłoś błąd
WP SportoweFakty
Komentarze (2)
Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
×
Sport na ×