Oświadczenie Wojciecha Zydronia

Zarząd Azotów Puławy podjął decyzję o wypowiedzeniu kontraktu z Wojciechem Zydroniem. Po oficjalnym oświadczeniu klubu głos w całej sprawie postanowił zabrać sam zawodnik.

Kamil Kołsut

"W nawiązaniu do oświadczenia Zarządu Klubu Azoty Puławy z dnia 16.03.2012 dotyczącego rozwiązania za mną kontraktu informuję, że kategorycznie nie zgadzam się z postawionymi wobec mnie zarzutami.

Wszystkie stawiane mi zarzuty są bezpodstawne i mają na celu zdyskredytowanie mnie w oczach opinii publicznej. Nie pozostaje mi nic innego, jak dochodzić swoich praw i roszczeń na drodze postępowania sądowego.

Na dzień dzisiejszy to wszystko, co mam co powiedzenia w tej sprawie. Niemniej jednak czuję się w obowiązku wyjaśnić opinii publicznej, jak w ostatnim okresie byłem traktowany przez władze Klubu, dla którego przez wiele lat grałem z pełnym poświęceniem i uczyniłem naprawdę sporo. Zrobię to bezzwłocznie po rozstrzygnięciach, jakie zapadną w sądzie."

Wojciech Zydroń

--> Oświadczenie zarządu klubu sportowego Azoty Puławy