W Zakopanem od kilku dni pada śnieg. Warunki do uprawiania sportów zimowych są bardzo dobre. Kadrowicze wykorzystują to każdego dnia. W środę wybrali się na trening na nartach biegowych w okolicach Wielkiej Krokwi.
Po śniadaniu odbyli sesję z psychologiem, w trakcie której sprawdzano czas reakcji na bodźce. Początkowo najlepszy wynik mieli Jarosław Hampel i Grzegorz Zengota. Na koniec wszystkich przebił Patryk Dudek. Żużlowcy w COS-ie mają możliwość korzystania także z basenu, sauny, a nawet kriokomory. Wieczorem odbyli kolejny trening ogólnorozwojowy w sali gimnastycznej.
Stołówka Centralnego Ośrodka Sportu w Zakopanem dba o dietę przebywających tam sportowców. Posiłki są odpowiednio zbilansowane. Przykładowe menu obiadowe przedstawia się następująco: zupa ziemniaczana, filet drobiowy z grilla, schab pieczony z kminkiem, łosoś z grilla, ziemniaki lub makaron, bufet sałatkowy, kompot, owoce i ciasto. Z kolei na kolację serwowano rybę po grecku oraz zimny bufet. - Warunki w COS-ie w Zakopanem są wspaniałe. Dobre, dietetyczne jedzenie. Korzystamy z wszelkich udogodnień, które daje ten obiekt - podkreśla Jarosław Hampel.
Czwartek żużlowcom upłynie podobnie jak wcześniejsze dni. Urozmaiceniem będzie piątek, kiedy to odbędzie się konferencja prasowa oraz tzw. press day.
ZOBACZ WIDEO Finał PGE Ekstraligi to był majstersztyk w wykonaniu Fogo Unii!