WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

• Skoki narciarskie

Mocne oświadczenie Stali Rzeszów. Prezes chce oddać punkty bez walki

Stal Rzeszów nie wyobraża sobie, by w niedzielę pojechać mecz ligowy w Ostrowie. Rzeszowski klub wydał oświadczenie, w którym potępia zachowanie MDM Komputery TŻ Ostrovia i zapowiada możliwość oddania punktów walkowerem.
Dawid Borek
WP SportoweFakty / Karol Słomka / Na zdjęciu: Tomasz Jędrzejak

Kilka godzin po informacji o śmierci Tomasza Jędrzejaka Radosław Strzelczyk mówił nam, że w związku z tym na pewno nie dojdzie do zaplanowanego na niedzielę meczu MDM Komputery TŻ Ostrovia Ostrów Wlkp. - Stal Rzeszów. Wieczorem jednak ostrowski klub wydał oświadczenie, w którym poinformował, że mecz zostanie rozegrany w pierwotnym terminie (19 sierpnia).

Takiego scenariusza nie wyobrażają sobie rzeszowianie, którzy krytykują postępowanie klubu z Ostrowa. Stal wydała oświadczenie, w którym zapowiada możliwość oddania punktów walkowerem.

Oświadczenie Stali Rzeszów:

"Jesteśmy bardzo zniesmaczeni zachowaniem władz TŻ Ostrovii, zastanawiamy się dokąd sięga ich obłuda. Umówiliśmy się na uzgodnienie terminu meczu na dzisiaj, gdyż wczoraj nie chcieliśmy tego zrobić na gorąco, a dzisiaj dowiadujemy się, że jednak mecz nie został przesunięty.

Nie żyje człowiek, który był związany z obydwoma klubami i Rzeszowem i Ostrowem, a wy chcecie działać jakby nigdy nic? Podstawy moralności i uczciwości nakazują, aby poczekać chociażby do pogrzebu. Mieliśmy ogromny problem, aby przesunąć rozpoczęcie startu SDC we Francji, gdzie Tomek też miał startować, ale dopięliśmy tego, choć będzie to nas kosztowało karę.

Panie Prezesie jeżeli tak bardzo zależy wam na tym zwycięstwie za wszelką cenę to wam je oddamy, nie zmuszajcie kolegów Tomka, aby musieli współzawodniczyć, gdy on leży jeszcze niepochowany.

Speedway Stal Rzeszów S.A."
Aktualne składy drużyn żużlowych:

PGE Ekstraliga -->>

Nice 1. Liga Żużlowa -->>

2. Liga Żużlowa -->>

KUP bilet na 2019 PZM Warsaw FIM Speedway Grand Prix of Poland!

Polub Żużel na Facebooku
stal.rzeszow.pl

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • Piotr Biega 0
    Ostrówek to dziadostwo, jak Św. pamięci Rempała..... to wszystkie ligi były odwołane i każdy chylił głowe. Pamiętam mecz Sparta Unia Leszno w Poznaniu , jechałem kupić bilet a tu wszystko pozamykane.
  • Prorok 0
    Nawrocki zapłać kasę którą wisisz Tomkowi jego rodzinie i zamilcz na zawsze.
  • AVE STAL 0
    Z jednej strony dziwię sie ,że macierzysty klub Tomka ,klub w którym sie wychował ma za nic to sie sie stało z ich wychowankiem. Z drugiej jednak strony przeciez to Ostrów więc czego sie spodziewać. Liczą sie punkty a nie ludzie,bez wzgledu na to jak zdobyte.Najpierw chcieli kupic Ferjana a teraz za nic mają śmierć Tomka. Bardzo dobra postawa Stali Rzeszów,nie jedzcie skoro im zależy na punktach to niech sie nimi udławią hieny.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (273)
Pokaż więcej komentarzy (276)