• Zimowe

Mocne oświadczenie Stali Rzeszów. Prezes chce oddać punkty bez walki

Stal Rzeszów nie wyobraża sobie, by w niedzielę pojechać mecz ligowy w Ostrowie. Rzeszowski klub wydał oświadczenie, w którym potępia zachowanie MDM Komputery TŻ Ostrovia i zapowiada możliwość oddania punktów walkowerem.
Dawid Borek
Tomasz Jędrzejak WP SportoweFakty / Karol Słomka / Na zdjęciu: Tomasz Jędrzejak

Kilka godzin po informacji o śmierci Tomasza Jędrzejaka Radosław Strzelczyk mówił nam, że w związku z tym na pewno nie dojdzie do zaplanowanego na niedzielę meczu MDM Komputery TŻ Ostrovia Ostrów Wlkp. - Stal Rzeszów. Wieczorem jednak ostrowski klub wydał oświadczenie, w którym poinformował, że mecz zostanie rozegrany w pierwotnym terminie (19 sierpnia).

Takiego scenariusza nie wyobrażają sobie rzeszowianie, którzy krytykują postępowanie klubu z Ostrowa. Stal wydała oświadczenie, w którym zapowiada możliwość oddania punktów walkowerem.

Oświadczenie Stali Rzeszów:

"Jesteśmy bardzo zniesmaczeni zachowaniem władz TŻ Ostrovii, zastanawiamy się dokąd sięga ich obłuda. Umówiliśmy się na uzgodnienie terminu meczu na dzisiaj, gdyż wczoraj nie chcieliśmy tego zrobić na gorąco, a dzisiaj dowiadujemy się, że jednak mecz nie został przesunięty.

Nie żyje człowiek, który był związany z obydwoma klubami i Rzeszowem i Ostrowem, a wy chcecie działać jakby nigdy nic? Podstawy moralności i uczciwości nakazują, aby poczekać chociażby do pogrzebu. Mieliśmy ogromny problem, aby przesunąć rozpoczęcie startu SDC we Francji, gdzie Tomek też miał startować, ale dopięliśmy tego, choć będzie to nas kosztowało karę.

Panie Prezesie jeżeli tak bardzo zależy wam na tym zwycięstwie za wszelką cenę to wam je oddamy, nie zmuszajcie kolegów Tomka, aby musieli współzawodniczyć, gdy on leży jeszcze niepochowany.

Speedway Stal Rzeszów S.A."

Polub Żużel na Facebooku
stal.rzeszow.pl
  • Piotr Biega Zgłoś komentarz
    Ostrówek to dziadostwo, jak Św. pamięci Rempała..... to wszystkie ligi były odwołane i każdy chylił głowe. Pamiętam mecz Sparta Unia Leszno w Poznaniu , jechałem kupić bilet a tu
    wszystko pozamykane.
    • Prorok Zgłoś komentarz
      Nawrocki zapłać kasę którą wisisz Tomkowi jego rodzinie i zamilcz na zawsze.
      • AVE STAL Zgłoś komentarz
        Z jednej strony dziwię sie ,że macierzysty klub Tomka ,klub w którym sie wychował ma za nic to sie sie stało z ich wychowankiem. Z drugiej jednak strony przeciez to Ostrów więc czego sie
        spodziewać. Liczą sie punkty a nie ludzie,bez wzgledu na to jak zdobyte.Najpierw chcieli kupic Ferjana a teraz za nic mają śmierć Tomka. Bardzo dobra postawa Stali Rzeszów,nie jedzcie skoro im zależy na punktach to niech sie nimi udławią hieny.
        • brak_zawodnika Zgłoś komentarz
          Ja jestem ciekaw kto wymyślił treść tego oświadczenia, ale po prostackim słownictwie można się domyślić że to dzieło nawrockiego. A może zawodnicy Stali sami by zabrali głos w tej
          sprawie? Już jeden prezes (Piła) niedawno głośno krzyczał że wycofa drużynę z rozgrywek, na co kapitan drużyny odpowiedział że oni i tak na mecz pojadą, nawet za własne pieniądze. Tutaj sytuacja jest inna, bo nie wiadomo czy w Rzeszowie zawodnicy pieniądze w ogóle dostają, skoro niektórzy nie widzieli pensji przez 4 miesiące.
          • p_jany Zgłoś komentarz
            BRAWO STAL RZESZÓW! WSTYDZĘ SIĘ POSTAWY OSTROWA. BYŁEM W TYM ROKU NA MECZU W OSTROWIE PO KILKU LATACH PRZERWY. NIE WRÓCĘ JUŻ. JAK MOŻNA SIĘ CIESZYĆ Z JAKIEGOKOLWIEK ZWYCIĘSTWA
            BIEGOWEGO W TAKIEJ SYTUACJI. SZANOWNY ZARZĄDZIE TO JESZCZE NIE TEN MOMENT NA MECZ. NIE ZA WSZELKĄ CENĘ!
            • Maciek Adamek Zgłoś komentarz
              Nie było mnie tu dosłownie jeden dzień a widzę że dymy takie których mogli by pozazdrościć ci cali patostrimerzy. Ja czekam tylko do pogrzebu. Mam nadzieję że zostało mu to
              przebaczone i jest w lepszym miejscu.
              • Rafi Grudziądz Zgłoś komentarz
                Ludzie!!!! Ciszej nad tą trumną!..
                • Only Retro Speedway Zgłoś komentarz
                  Jak zwykle polskie przepychanki nad trumną. Jedni chcą jechać "dla zmarłego", drudzy nie jechać "przez wzgląd na zmarłego". Skąd ja to znam? Lee Richardson i mecz Gorzów - Zielona. Nie
                  ma to jak gesty i pomniki. Czekamy teraz na ulicę imienia Jędrzejaka, na pewno któryś radny na to wpadnie, żeby nabić sobie głosy populistów
                  • GKM-PSŻ Zgłoś komentarz
                    W Ostrowie zawsze było nie fair, to norma.
                    • sympatyk żu-żla Zgłoś komentarz
                      Słuszna uwaga .Zawodnik związany z obydwoma klubami.Należało by godnie uczcić stratę godnego człowieka zawodnika .Mecz można było by całkiem śmiało przesunąć terminy nie gonią
                      .Oby dwa zespoły powinny się znaleźć na pogrzebie obok trumny Tomka,Wtedy było by godne uszanowanie pamięci zawodnika człowieka jaka spotkała tragedia jego,rodzinę.
                      • omniscient Zgłoś komentarz
                        W niedzielę zmarł tata Arkadiusza Malarza. W środę zagrał w meczu Legii z Cork City. Radovic po strzeleniu bramki podbiegł do bramkarza i uścisnął go dedykując bramkę jego zmarłemu
                        ojcowi. Nikt wtedy nie pisał o obłudzie Arka czy niestosownym zachowaniu. Tak chciał upamiętnić swojego ojca. Jeśli ktoś uważa, że najlepszym sposobem przeżywania żałoby jest noszenie się na czarno i rezygnacja z jakiejkolwiek aktywnej formy uczczenia zmarłego, jest po prostu niepoważny.
                        • BBCearth Zgłoś komentarz
                          No to jedno oświadczenie jest czekamy na pozostałych zawodników a zwłaszcza na dziadka z unry.
                          • Poznaniak z Gorzowa Zgłoś komentarz
                            Przykry ten chocholi taniec nad niepogrzebaną trumną... Polska mentalność w pełnej krasie...
                            Zobacz więcej komentarzy (114)