WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

• Skoki narciarskie

Ryszard Szurkowski wydał oświadczenie. "Odcinam się od pomówień"

Ryszard Szurkowski wydał oświadczenie dotyczące zbiórki pieniędzy na jego leczenie, zorganizowanej przez Fundację Lions Club Poznań. Były mistrz świata przekonuje, że fundacja wywiązuje się ze wszystkich aspektów umowy.
Tomasz Skrzypczyński
Newspix / Tomasz Jastrzebowski / Foto Olimpik / Na zdjęciu: Ryszard Szurkowski

Ryszard Szurkowski walczy o powrót do zdrowia po bardzo ciężkim wypadku, którego doznał w czerwcu ubiegłego roku podczas wyścigu kolarskiego w Niemczech. Dwukrotny srebrny medalista olimpijski musi przechodzić bardzo kosztowną rehabilitację.

Aby pomóc byłemu wybitnemu kolarzowi, fundacja Lions Club Poznań 1990 zorganizowała zbiórkę pieniędzy na jego leczenie (więcej TUTAJ).

Pojawiło się mnóstwo ciepłych głosów pod adresem fundacji za ich akcję, jednak nie zabrakło też tych niepokojących, że agencja nie wywiązuje się do końca ze wszystkich zobowiązań.

Szurkowski postanowił wyjaśnić sytuację i wydał oświadczenie. Poniżej jego treść za "Przeglądem Sportowym", pisownia oryginalna.

Czesław Lang odwiedził Ryszarda Szurkowskiego. Czytaj więcej--->>>

"Kochani, w ostatnich dniach pojawiły się odgłosy, jakoby Fundacja LIONS CLUB POZNAŃ 1990 nie wywiązywała się z zobowiązań dotyczących przekazywania zebranych środków przez darczyńców. KATEGORYCZNIE ODCINAM SIĘ OD TYCH POMÓWIEŃ, gdyż FUNDACJA LIONS CLUB POZNAŃ 1990 w 100 procentach WYWIĄZUJE SIĘ z umowy i WSZYSTKIE ŚRODKI od DARCZYŃCÓW przekazywane są na moja REHABILITACJE. DODATKOWO FUNDACJA NIE POBIERA ŻADNYCH OPŁAT z tego tytułu. Ta droga chce podziękować bardzo serdecznie ZARZĄDOWI FUNDACJI a w SZCZEGÓLNOŚCI KRZYSZTOFOWI KOZANECKIEMU.

Jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuje wszystkim DARCZYŃCOM.
Ze sportowym pozdrowieniem

RYSZARD SZURKOWSKI"
73-latek po wypadku utracił władzę w czterech kończynach i miał zmiażdżony kręgosłup, a także uszkodzoną czaszkę, połamaną szczękę, zdeformowany nos i zmiażdżoną wargę.

ZOBACZ WIDEO: Championship. Kolejny bardzo dobry mecz Grabary! QPR - Huddersfield 1:1 [ZDJĘCIA ELEVEN SPORTS]

Polub SportoweFakty na Facebooku
WP SportoweFakty

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • darek pe 0
    Zasada bierze regularnie udział w Rajdzie Żubrów, co roku, to taki rajd weteranów, impreza podobna do tej, w której wziął udział Szurkowski, gdzie stopień trudności jest adekwatny do wieku (tak mniej więcej). Tego typu stuprocentowi profesjonaliści z tak wyjątkowym i bogatym doświadczeniem niech sami decydują, jak długo i gdzie chcą się ścigać, bo większych ekspertów jak oni, trudno sobie wyobrazić. Jednak pecha, czy jakiegoś innego nieprzewidywalnego zdarzenia nigdy nie można wykluczyć, a jak wiadomo, wiek nie ma tu znaczenia. Pozdrawiam. ;)
    abiturient (darek)Czytaj ze zrozumieniem. Ja nie daje rady. To nie jest ten sam Szurkowski sprzed prawie pół wieku temu.Zresztą sam zauważyłeś, że Zasada już nie ściga się w rajdach, tylko normalnie jeździ samochodem.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • abiturient 0
    abiturient Bez urazy. Po siedemdziesiątce to można na rowerze jeździć rekreacyjnie, a nie brać udział w trudnym wyścigu kolarskim, gdzie ryzyko wypadku jest niewspółmiernie wysokie. Niekoniecznie on sam, lecz jego inni uczestnicy, weterani mogą spowodować ciężki wypadek.
    [ pokaż odpowiedzi ] Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • darek pe 0
    Jou, Ty dajesz Szurkowskiemu rady, gdzie ma sie poruszac na rowerze ?! - Dobre..., ale prosze, zatrzymaj je dla siebie. (Jeszcze teraz zabronisz Zasadzie jazdy samochodem, co?...)
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj