KokpitKibice
  • Zimowe

Oświadczenie Mardy'ego Collinsa. "Nie powinienem dać się sprowokować"

W związku z nieprzyjemnym incydentem, do jakiego doszło między Mardym Collinsem a Przemysławem Frasunkiewiczem po meczu Asseco - PGE Turów, Amerykanin wydał oświadczenie.

Michał Fałkowski
Już po zakończeniu meczu między Asseco Gdynia a PGE Turowem Zgorzelec doszło do bardzo nieprzyjemnego incydentu - Mardy Collins uderzył Przemysława Frasunkiewicza. Obecnie obie strony czekają na werdykt Sędziego Dyscyplinarnego PLK, natomiast Collins - za pośrednictwem oficjalnej strony swojego klubu - wydał oświadczenie.
"Chciałem przeprosić cały zespół, moich kolegów, trenerów, władze klubu i kibiców Turowa oraz tych w całej Polsce. Moje zachowanie było złe i powinienem być większym człowiekiem i nie dać się sprowokować. Fakty są jednak takie, że nie uderzyłem Przemysława Frasunkiewicza tylko odepchnąłem, a jego zachowanie przez cały mecz miało podłoże rasistowskie" - czytamy w oświadczeniu Collinsa.

- Liczymy się z tym, że zawodnik może zostać zawieszony. Oddajemy się pod jurysdykcję odpowiednich organów, jest sędzia dyscyplinarny, który podejmuje decyzje w takich sprawach. Zawodnik zachował się źle, ale twierdzi, że został sprowokowany. Zapis wideo nie wyjaśnia całego zajścia. Chcemy poznać wersję drugiej strony i świadków i wyjaśnić całą sprawę. W tym momencie wspieramy naszego gracza - powiedział z kolei prezes PGE Turowa, Waldemar Łuczak.

Polub Koszykówkę na Facebooku
ksturow.eu
  • dziadek60 Zgłoś komentarz
    Głupszego tłumaczenia nie można było wymyśleć. Co innego gdyby go trzasnął w czasie meczu, po jakiejś spince. Wtedy mógłbym uwierzyć że dał się sprowokować. Ale po meczu? Gdy
    wszyscy podają sobie ręce? i dziękują za grę? Mógł mu nie podać ręki, a tak to to co zrobił było zrobione z premedytacją.
    • Dumelek Zgłoś komentarz
      zachowal się nieprofesjonalnie bo powinien to załatwić w szatni Ale ja na jego miejscu nie patrzylbym na profesjonaiizm
      • b90 Zgłoś komentarz
        Hahahahaha no tak jak zwykle murzyn ma wymówkę o rasizmie. Jacy oni są k... wszyscy poszkodowani. No ale co miał powiedzieć, że uderzył go za to że Frasun nie dał mu pograć i
        przegrali? Powinien być zawieszony do końca sezonu a nie na 3 mecze które i tak nic nie znaczą.
        • Andi1 Zgłoś komentarz
          Jak zwykle Prezes Luczak-nic nie zrobi,a tak to Mardy ma racje bo wcale nie widac zeby go uderzyl, chyba ze bije jak tyson a ten franz jak baba bal sie podniesc i byl liczony do dziesieciu. Kara
          dla obydwu.