Kokpit Kibice
Zobacz drużynę
  • Zobacz drużynę
  • Grupa A
  • Grupa B
  • Grupa C
  • Grupa D
  • Grupa E
  • Grupa F
  • Grupa G
  • Grupa H

Mundial 2018. Hiszpania - Maroko: wściekłość Amrabata po meczu. Nie ukrywał mocnych słów

Nordin Amrabat był wściekły po meczu Maroka z Hiszpanią (2:2). Reprezentant drużyny z Afryki nie ukrywał złości na decyzje sędziów i użycie systemu VAR. Jego zdaniem, arbiter popełnił błędy które zabrały im zwycięstwo.
Tomasz Skrzypczyński
Tomasz Skrzypczyński
Nordin Amrabat (po lewej) i Jordi Alba (po prawej) Getty Images / Na zdjęciu: Nordin Amrabat (po lewej) i Jordi Alba (po prawej)

Reprezentacja Maroka była o krok od pokonana reprezentacji Hiszpanii w trzeciej kolejce fazy grupowej na mistrzostwach świata. Do 90. minuty wygrywali z byłymi mistrzami świata 2:1 i dopiero w doliczonym czasie gry Iago Aspas doprowadził do wyrównania.

Gol snajpera Celty Vigo padł po konsultacji z VAR. Marokańczycy byli przekonani, że w momencie oddawania strzału piętą Aspas znajdował się na pozycji spalonej. Powtórki wykazały jednak, że gol został strzelony prawidłowo.

Po końcowym gwizdku Marokańczycy byli jednak wściekli, a najmocniej Nordin Amrabat. Skrzydłowy Leganes dał upust złości, gdy zbliżyła się do niego kamera telewizyjna.

 

"VAR to gó..." - stwierdził piłkarz, który także we wcześniejszych spotkaniach grupowych miał dużo pretensji do arbitrów. Był też jednak jednym z wyróżniających się zawodników swojej drużyny.

Maroko zakończyło udział w turnieju na ostatnim miejscu w grupie B. Do fazy pucharowej awansowali Hiszpanie i Portugalczycy.

ZOBACZ WIDEO Mundial 2018. Hiszpania - Maroko. Gol Isco na 1:1 (TVP Sport)
Mundial 2018. Hiszpania - Maroko. Gol Isco na 1:1 (TVP Sport)

Polub Piłkę Nożną na Facebooku
Zgłoś błąd
Twitter, inf. własna
Komentarze (5):
  • Andrzej Bogacz Zgłoś komentarz
    Spalony był, lub nie - można dyskutować długo. Ale bez dyskusji jest to, że podanie, które zakończyło się golem dla Hiszpanii było wygarnięte z autu! Sędzia robił wszystko, aby
    Czytaj całość
    Hiszpania wygrała, przeciągnął mecz o ponad 2 minuty, bo może się tym karatekom z Hiszpanii uda wcisnąć jeszcze jednego gola. Nie zauważał ewidentnych fauli Hiszpanów, a Ronaldo cieszył się u niego całkowitą bezkarnością.
    • amen Zgłoś komentarz
      VAR stosowany wybiórczo jest faktycznie z czapy.
      • Szarold Zgłoś komentarz
        Powiedział dokładnie to samo co ja napisałem w końcówce meczu :D
        • Przemek Janowski Zgłoś komentarz
          Facet niech się cieszy, bo tylko pobłażliwości sędziego i ślepocie tych dup z wozu VAR zawdzięcza to, że nie wyleciał z boiska w tym meczu. Grał dobrze, ale kosił niemiłosiernie.
          • tomjac Zgłoś komentarz
            Moim zdaniem był minimalny spalony dla Hiszpanów na 2:2.
            Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
            ×
            Sport na ×