Tyle zapłacisz w restauracji Milika. Inflacja widoczna gołym okiem

Getty Images / Daniele Badolato / Arkadiusz Milik
Getty Images / Daniele Badolato / Arkadiusz Milik

Arkadiusz Milik cztery lata temu otworzył "Food&Ball" w Katowicach i biznes dobrze się kręci. "Fakt" ujawnia, ile trzeba zapłacić za dania w restauracji napastnika Juventusu.

W tym artykule dowiesz się o:

Piłkarze szukają różnych opcji na zainwestowanie swoich pieniędzy. W reprezentacji Polski nie brakuje zawodników, którzy weszli w gastronomię. W Warszawie swoją restaurację ma Robert Lewandowski, ale wcześniej na taki krok zdecydował się jego kolega z ataku.

To Arkadiusz Milik wcześniej otworzył lokal z jedzeniem. Restauracja "Food&Ball" znajduje się w katowickiej galerii handlowej Libero. Oficjalne otwarcie miało miejsce w 2018 roku i biznes widocznie dobrze się kręci, skoro funkcjonuje od czterech lat.

"Fakt" odwiedził restaurację napastnika Juventusu. Przy okazji porównano ceny do tych z 2021 roku. Dzięki temu widać skutki inflacji.

Najbardziej wzrosła cena rolady śląskiej, za którą dziś u Milika trzeba zapłacić 49 zł, a rok temu kosztowała 39 zł. Food&ball burger kosztuje 34 zł (wcześniej 29 zł), mexico burger 32 zł (wcześniej 29 zł), a frytki 10 zł (wcześniej 8 zł).

ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: to może być samobój roku. Aż złapał się za głowę

Miłośnicy steków muszą przygotować się na wydatek od 78 do 145 zł. Danie ratatouille kosztuje 46 zł, a za bulion z pieczonego kurczaka zapłacisz 21 zł.

Znamy także ceny alkoholi. Drinki kosztują od 27 do 31 zł. Za butelkę wina trzeba zapłacić od 90 do 155 zł. Z kolei piwo to koszt od 11 do 17 zł.

"Klątwa Drake'a". Muzyk postawił fortunę na Barcelonę >>
Boniek włożył kij w mrowisko. "Powinni się wstydzić" >>

Komentarze (0)