Fernando Santos od kilku dni przebywa w Polsce, do której przeprowadził się z Portugalii. W najbliższej kolejce PKO Ekstraklasy (w dniach 10-13 lutego) selekcjoner Biało-Czerwonych ma oglądać z trybun aż trzy spotkania (więcej TUTAJ).
Dziennik "Fakt" pokusił się o ułożenie menu obiadowego dla 68-letniego Santosa. Nad wszystkim czuwała słynna restauratorka i gwiazda programu "Kuchenne rewolucje" - Magda Gessler.
Czy trener kadry może liczyć na żurek? - Oni (Portugalczycy - przyp. red.) nie znają takich smaków jak kwaśna zupa. Zdecydowanie lepszą opcją będzie w tym wypadku grzybowa - wyjaśniła Gessler.
Na drugie danie poleciła podać Santosowi roladę śląską z kluskami zamiast kotleta schabowego, golonki, pierogów czy bigosu.
A co z deserem? - Makowiec nie bardzo, sernik bardzo. Faworki też bardzo chętnie. Najlepsze byłyby jednak babeczki śmietankowe ze świeżymi owocami - podkreśliła właścicielka lub współwłaścicielka kilkunastu restauracji.
Zobacz:
Były kadrowicz obśmiał plany Santosa. "Chłop się namęczy"
ZOBACZ WIDEO: Ponad 20 milionów wyświetleń! Świat oszalał na punkcie bramki z Ekstraklasy!