Nie schabowy. Takie danie Magda Gessler zaserwowałaby Santosowi

Newspix / Newspix/Getty Images / Magda Gessler/Fernando Santos
Newspix / Newspix/Getty Images / Magda Gessler/Fernando Santos

Magda Gessler pomogła gazecie "Fakt" ułożyć menu obiadowe dla selekcjonera piłkarskiej reprezentacji Polski Fernando Santosa. Wybór padł m.in. na zupę grzybową zamiast żurku!

W tym artykule dowiesz się o:

Fernando Santos od kilku dni przebywa w Polsce, do której przeprowadził się z Portugalii. W najbliższej kolejce PKO Ekstraklasy (w dniach 10-13 lutego) selekcjoner Biało-Czerwonych ma oglądać z trybun aż trzy spotkania (więcej TUTAJ).

Dziennik "Fakt" pokusił się o ułożenie menu obiadowego dla 68-letniego Santosa. Nad wszystkim czuwała słynna restauratorka i gwiazda programu "Kuchenne rewolucje" - Magda Gessler.

Czy trener kadry może liczyć na żurek? - Oni (Portugalczycy - przyp. red.) nie znają takich smaków jak kwaśna zupa. Zdecydowanie lepszą opcją będzie w tym wypadku grzybowa - wyjaśniła Gessler.

Na drugie danie poleciła podać Santosowi roladę śląską z kluskami zamiast kotleta schabowego, golonki, pierogów czy bigosu.

A co z deserem? - Makowiec nie bardzo, sernik bardzo. Faworki też bardzo chętnie. Najlepsze byłyby jednak babeczki śmietankowe ze świeżymi owocami - podkreśliła właścicielka lub współwłaścicielka kilkunastu restauracji.

Zobacz:
Były kadrowicz obśmiał plany Santosa. "Chłop się namęczy"

ZOBACZ WIDEO: Ponad 20 milionów wyświetleń! Świat oszalał na punkcie bramki z Ekstraklasy!

Źródło artykułu: WP SportoweFakty