Kokpit Kibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Skoki narciarskie
  • Tenis

Mascherano otrzymał czerwoną kartkę za niewinność?

Argentyńczyk przyznał po zakończeniu spotkania, że został niesłusznie wyrzucony z boiska przez sędziego Steve'a Bennetta. Powtórki pokazały jednak, że kara dla Javiera Mascherano była jak najbardziej zasłużona.
Maciej Krzyśków
Maciej Krzyśków

Sytuacja na Old Trafford przed zakończeniem pierwszej połowy jeszcze długo będzie rozpamiętywana przez Mascherano, kiedy to żółtą kartką został najpierw ukarany inny zawodnik FC Liverpoolu Fernando Torres, a po chwili z wielkimi pretensjami do arbitra udał się właśnie Mascherano. Według byłego zawodnika West Ham United, sędzia Bennet zbyt pochopnie usunął go z boiska, gdyż: - Nie wiem, dlaczego otrzymałem czerwoną kartkę. Zapytałem się arbitra co się stało. Nie byłem agresywny, nie przeklinałem i nie dążyłem do konfrontacji. Nie mogłem uwierzyć, kiedy sędzia wyjął drugą żółtą kartkę dla mnie. Mogę teraz tylko przeprosić kolegów, bo w dziesiątkę gra się o wiele trudniej niż w jedenastu - powiedział Javier Mascherano.

W chwili, kiedy Argentyńczyk został usunięty z murawy, Manchester United prowadził 1:0. Ostatecznie mecz zakończył się wynikiem 3:0 dla gospodarzy.

Polub Piłkę Nożną na Facebooku
Zgłoś błąd
goal.com

Komentarze (0):

    Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
    ×
    Sport na ×