WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

Kokpit Kibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Skoki narciarskie
  • Tenis

Dostał żółtą kartkę za "symulkę". Neymar znowu próbował oszukać sędziego

W meczu Brazylii z Salwadorem (5:0) Neymar zdobył bramkę i miał aż trzy asysty. Gwiazdor nie uniknął też wpadki, kiedy próbował nabrać arbitra na rzut karny.
Piotr Bobakowski
Piotr Bobakowski
Getty Images / Laurence Griffiths / Na zdjęciu: Neymar

Zapraszamy na TYPER.WP.PL! Wejdź i stwórz własną ligę!

W meczu towarzyskim rozegranym na stadionie FedEx Field w amerykańskim Landover (Maryland) Brazylia wysoko pokonała Salwador (5:0). Bohaterem spotkania był Neymar, który zdobył jedną z bramek (na 1:0 z rzutu karnego), a także asystował przy trzech golach dla Canarinhos.

Notę za występ piłkarza Paris Saint-Germain obniża jednak sytuacja z 44. minuty pierwszej połowy. Lider Brazylijczyków w jednej z akcji przewrócił się w polu karnym rywali. Jak pokazały powtórki telewizyjne, Neymar kolejny raz próbował wymusić na arbitrze "jedenastkę".

Sędzia Jair Marrufo z USA nie dał się jednak nabrać i pokazał Brazylijczykowi żółtą kartkę za symulowanie. Selekcjoner zespołu z Kraju Kawy, Tite, wprawdzie nie mógł pogodzić się z decyzją arbitra, ale po analizie zapisu wideo będzie musiał zmienić zdanie.


26-letni Neymar stał się obiektem drwin kibiców z powodu jego żenujących "symulek" podczas mistrzostw świata w Rosji. Nieudolne próby wymuszenia fauli irytowały nie tylko zawodników drużyn rywalizujących z Brazylijczykami, ale też widzów na trybunach.

ZOBACZ WIDEO Polska - Irlandia. Grobowy nastrój po meczu reprezentacji. "Nie dało się na to patrzeć"






Polub Piłkę Nożną na Facebooku
Zgłoś błąd
Twitter/globoesportecom

Komentarze (2):

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • pogromca hejteruw 0
    neymar symulował i tyle mu się w dupie po przewracało
    Trzygrosz54 Wydaje mi się,że było zderzenie na wysokości kolan. Karnego nie powinno być,ale tej kartki również - nie....
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
  • Trzygrosz54 0
    Wydaje mi się,że było zderzenie na wysokości kolan. Karnego nie powinno być,ale tej kartki również - nie....
    [ 1 komentarz w tej dyskusji ] Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (2)
Pokaż więcej komentarzy (2)
Pokaż więcej komentarzy (2)
Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
×
Sport na ×