Kokpit Kibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Tenis
  • Zimowe

Piotr Zieliński okradziony z rzutu karnego? Były sędzia nie ma wątpliwości

We Włoszech, zwłaszcza Neapolu, ciągle grzmi po porażce SSC Napoli z Juventusem (1:2). Chodzi o kontrowersyjną decyzję arbitra.
Dawid Borek
Dawid Borek
Piotr Zieliński w walce o piłkę z Alexem Sandro Getty Images / Valerio Pennicino / Na zdjęciu: Piotr Zieliński w walce o piłkę z Alexem Sandro

W jednej z nich głównym bohaterem był Piotr Zieliński. Ten przy szarżowaniu w polu karnym rywala - jak się wydaje - został zahaczony przez Alexa Sandro. Gwizdek sędziego jednak milczał, Maurizio Mariani nie podyktował jedenastki.

Czy to była słuszna decyzja? Mauro Bergonzi, były włoski sędzia, nie ma wątpliwości, że jego kolega po fachu popełnił błąd.

- Sandro przy interwencji na Zielińskim uderzył go w goleń. Tutaj powinien być rzut karny, chyba że coś zmieniło się w przepisach. Niestety, dyspozycja Marianego nie była najwyższa - stwierdza dla TMZ Radio.

ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: dostał powołanie do kadry i... zwariował ze szczęścia! Wszystko nagrała kamera

Sytuację z Piotrem Zielińskim zobaczysz TUTAJ.

Juventus FC wygrał z SSC Napoli 2:1 (relacja TUTAJ). Dzięki triumfowi Stara Dama ligowej tabeli odskoczyła od ekipy z Neapolu na trzy "oczka". Juve jest na 3. miejscu mając 59 punktów na swoim koncie - jeden mniej od drugiego AC Milan i dwanaście za Interem Mediolan. Napoli z kolei jest piąte z dorobkiem 56 punktów.

Choć Piotr Zieliński nie mógł być zadowolony z wyniku, to doceniły go włoskie media. "Upił obronę Juventusu" - pisali włoscy dziennikarze (więcej TUTAJ).

Oglądaj Serie A NA ŻYWO w WP Pilot!

Polub Piłkę Nożną na Facebooku
Zgłoś błąd
WP SportoweFakty
Komentarze (0)
    Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
    ×
    Sport na ×