Reprezentant Polski podał przepis. "Gotój parówki, dodaj bółke"

Materiały prasowe / COS/Paweł Skraba / Na zdjęciu: Piotr Żyła
Materiały prasowe / COS/Paweł Skraba / Na zdjęciu: Piotr Żyła

Reprezentant Polski w skokach narciarskich Piotr Żyła wykorzystuje przerwę od skoków na szlifowanie umiejętności w kuchni. Podał przepis na "wykwintną kolację", nie ustrzegł się przy tym błędów ortograficznych.

W tym artykule dowiesz się o:

[tag=11763]

Piotr Żyła[/tag] to jedna z najbardziej charakterystycznych postaci nie tylko skoków narciarskich, ale i całego sportu. 33-latek słynie ze swojej poczucia humoru i miłości do żartów.

Właśnie w kategorii żartu należy odebrać jego najnowszy wpis w mediach społecznościowych. Podał w nim "tajny przepis na wykwintną kolację Pietra". Wykorzystał w nim trzy składniki: parówki, bułkę i ketchup.

Oto on (pisownia oryginalna): "Wykwintna kolacja wg. tajnego przepisu Pietra. Dwie parówki gotój 10min, dodaj bółke i sos pomidorowy i gotowe - napisał Piotr Żyła na Facebooku.

ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: Tak piękna Amerykanka dba o swoje ciało

Przepis uzupełnił o wersję dla osób, które lubią dobrze zjeść. "Dla smakoszy kulinarnych można dodać masło na bółke, ale UWAGA wtedy danie nie będzie już fit. Danie przeznaczone nawet dla dwóch osób polecam" - dorzucił Żyła.

W trzy od godziny od publikacji wpisu, post Żyły zebrał blisko 7 tys. reakcji internautów.

"Proszę zastanowić się nad wydaniem książki kucharskiej, na pewno zakupię!", "nie wiedziałem, że przez pół życia rodzice dbali o moją formę" - żartują fani w komentarzach.

Źródło artykułu: