Reprezentant Polski podał przepis. "Gotój parówki, dodaj bółke"
Reprezentant Polski w skokach narciarskich Piotr Żyła wykorzystuje przerwę od skoków na szlifowanie umiejętności w kuchni. Podał przepis na "wykwintną kolację", nie ustrzegł się przy tym błędów ortograficznych.
Właśnie w kategorii żartu należy odebrać jego najnowszy wpis w mediach społecznościowych. Podał w nim "tajny przepis na wykwintną kolację Pietra". Wykorzystał w nim trzy składniki: parówki, bułkę i ketchup.
Oto on (pisownia oryginalna): "Wykwintna kolacja wg. tajnego przepisu Pietra. Dwie parówki gotój 10min, dodaj bółke i sos pomidorowy i gotowe - napisał Piotr Żyła na Facebooku.
ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: Tak piękna Amerykanka dba o swoje ciałoPrzepis uzupełnił o wersję dla osób, które lubią dobrze zjeść. "Dla smakoszy kulinarnych można dodać masło na bółke, ale UWAGA wtedy danie nie będzie już fit. Danie przeznaczone nawet dla dwóch osób polecam" - dorzucił Żyła.
W trzy od godziny od publikacji wpisu, post Żyły zebrał blisko 7 tys. reakcji internautów.
"Proszę zastanowić się nad wydaniem książki kucharskiej, na pewno zakupię!", "nie wiedziałem, że przez pół życia rodzice dbali o moją formę" - żartują fani w komentarzach.
Zobacz też:
"Ale... bezobjawowa". Piotr Żyła nie odczuwa problemów związanych z koronawirusem
Skoki narciarskie. Córka Stefana Huli idzie w ślady taty. Skoczek pochwalił się efektami
Kibicuj polskim skoczkom w Pilocie WP (link sponsorowany)