KokpitKibice
Relacje na żywo
  • wszystkie
  • Piłka Nożna
  • Siatkówka
  • Żużel
  • Koszykówka
  • Piłka ręczna
  • Tenis
  • Zimowe

ATP Londyn: Niesamowite rozstrzygnięcie finału, Nalbandian zdyskwalifikowany!

Czegoś takiego tenisowy świat jeszcze nie widział. David Nalbandian kopnął w bandę z reklamami obok krzesła sędziego liniowego, która rozcięła nogę arbitra. Argentyńczyk został zdyskwalifikowany.

Robert Pałuba
Robert Pałuba

To miał być finał jak każdy inny. Tenisiści rozegrali emocjonującego pierwszego seta, w którym górą 7:6(3) był David Nalbandian. W partii drugiej, Marin Čilić szybko wywalczył przewagę breaka, którą chwilę później oddał.

ZOBACZ: Fatalne zachowanie Nalbandiana...

Do kluczowego momentu doszło przy 3:3 w secie drugim. Nalbandian ponownie oddał serwis i wściekły kopnął w bandę z reklamami otaczającą krzesło sędziego liniowego. Impet kopnięcia spowodował, że deska z reklamą uderzyła w nogę arbitra i poważnie ją uszkodziła (spodnie liniowego pokryły się krwią). Decyzja supervisora była natychmiastowa: dyskwalifikacja!

- Zasady to zasady, nie można z nimi dyskutować. Jeśli arbiter doznał uszczerbku na zdrowiu, mecz kończy się dyskwalifikacją. Do Davida jeszcze to nie dotarło i bardzo żałuje swojego postępowania. To wielkie nieszczęście, że tak musieliśmy zakończyć finał - mówił natychmiast po zakończeniu pojedynku dyrektor turnieju Chris Kermode.

Po ogłoszeniu decyzji o przerwaniu pojedynku, zgromadzona w Queen's Club publiczność natychmiast wygwizdała organizatorów. Podczas ceremonii Nalbandian nie szczędził gorzkich słów pod adresem ATP, co kibice nagrodzili brawami.

AEGON Championships, Londyn (Wielka Brytania)
ATP World Tour 250, kort trawiasty, pula nagród 625,30 tys. euro
niedziela, 17 czerwca

finał gry pojedynczej:

Marin Čilić (Chorwacja, 6) - David Nalbandian (Argentyna, 10) 6:7(3), 4:3 i dyskwalifikacja

Polub Tenis na Facebooku
Zgłoś błąd
inf. własna
Komentarze (15)
  • qasta Zgłoś komentarz
    A ja mam zębościsk jak widzę to brutalne traktowanie tych rakiet - cacek. Mam wtedy taką myśl, ze te głupki nie zasłuzyły na tak piękny sprzęt !
    • steffen Zgłoś komentarz
      Praktycznie to ten głupek kopnął po prostu sędziego, malutka banda była jedynie po drodze. Czyżby nie stać go było na rakiety do niszczenia ? :D
      • RvR Zgłoś komentarz
        Czekam na dalsze reakcje i konsekwencje wobec głupiego zachowania Nalby. I pomyśleć, że rok temu dawali mu jeszcze do Queen's dziką kartę.
        • beglerbej sylistryjski Zgłoś komentarz
          gruubo
          • qasta Zgłoś komentarz
            wśród komentów są takie, ze szkoda, że Nalbandian nie postapił tak we wcześniejszym meczu - to wtedy zamiast niego z Cilicem walczyłby dziś Grigor Dimitriev - drugi przystojniak. Albo
            Czytaj całość
            taki: shame he didnt kick a few inches higher...
            • qasta Zgłoś komentarz
              Agnes, no właśnie . Cilić miał smutną minę- wstrząśniętą i zmieszaną. Powiedział, że to gorzkie zwycięstwo: 'It was very bitter. It's definitely not the way I wanted to win. 'To
              Czytaj całość
              end like this is not easy. The match was getting hot and it's tough to see the final finish like this. 'I can't change it, but I'm really sorry for the fans that it finished like this.' @vamos - nie wiem, o co konkretnie ci chodzi ale te artykuły zawierają prawdziwe cytaty , prawdziwe zdjęcia i prawdzie filmiki , m.in.z prawdziwymi wypowiedzią Nalbandiana
              • qasta Zgłoś komentarz
                a nie wyglądało dobrze to skaleczenie sędziego liniowego : http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2012/06/17/article-2160615-13A768E6000005DC-568_636x402.jpg
                • Agnes Zgłoś komentarz
                  bardzo sie ciesze, ze nie przymknieto na to skandaliczne zachowanie oka, bo tenis to w koncu bialy sport, a i tak ostatnimi czasy zachowanie zawodnikow jest coraz to gorsze. David gorzkie slowa
                  Czytaj całość
                  w strone atp moze sobie delikatnie mowiac podarowac, wstydu ten czlowiek nie ma. I szkoda Marina, bo jak smakuje takie zwyciestwo?
                  • qasta Zgłoś komentarz
                    link fo filmiku
                    • qasta Zgłoś komentarz
                      więcej info tu : http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2160615/David-Nalbandian-kicked-Queens-Club-final.html?ito=feeds-newsxml
                      • Armandoł Zgłoś komentarz
                        Ale najważniejsze, że Marin wygrał.
                        • Ostry Zgłoś komentarz
                          Już uciekasz? Sprawdź jeszcze to:
                          ×
                          Sport na ×