Niezwykły czas przeżywa obecnie Robert Lambert. Brytyjski żużlowiec poleciał do Dubaju z ukochaną Julią Podlewską. Tam zorganizował oświadczyny - Polka oczywiście powiedziała "tak".
Podczas pobytu w Dubaju para zdecydowała się na odwiedzenie rozmaitych miejsc. Julia i Robert pojawili się między innymi w popularnej restauracji Nusr-Et. Właścicielem tego lokalu jest Nusret Gokce, znany szerzej jako "Salt Bae". Ten turecki restaurator specjalizuje się w serwowaniu steków i burgerów.
O jego popularności świadczy choćby to, że na Instagramie zgromadził już... 54 mln obserwujących.
- Zawsze byliśmy miłośnikami dobrych steków. Razem z Julią śledziliśmy Salt Bae na Instagramie. Wiedząc o tym, że ma restaurację w Dubaju, chcieliśmy spróbować jego specjałów. Wobec tego zarezerwowaliśmy stolik - powiedział Robert Lambert w rozmowie ze "Speedway Star".
Para miała wielkie szczęście. Gokce bowiem akurat też był w Dubaju!
- Gdy spożywaliśmy posiłek, podszedł do naszego stołu, by upewnić się, czy wszystko jest w porządku. Po krótkiej rozmowie, poprosiliśmy legendę o zdjęcie (zobacz poniżej) - dodał żużlowiec.
Jedną z najpopularniejszych pozycji w tej restauracji jest stek okraszony złotem ("Nursed Golden Steak"). Jego cena w przeliczeniu na złotówki to nieco ponad... 1800 złotych.
"Golden Ottoman Steak" czy "Golden Istanbul Steak" kosztują natomiast blisko 5400 złotych. Ci, którzy decydują się na "złote" przysmaki, muszą więc głębiej sięgnąć do kieszeni.
Są oczywiście też tańsze pozycje. Burgera z frytkami można nabyć za niecałe 200 zł.
Generalnie jednak śmiało można stwierdzić, że Robert Lambert zdecydowanie nie oszczędzał. Zrobił wszystko, by ten wyjazd jego partnerka zapamiętała do końca życia.
ZOBACZ WIDEO: Nowy system rozgrywek. Czy w PGE Ekstralidze pojawią się etatowi rezerwowi?
Czytaj także:
> Matej Zagar z kontraktem w Polsce. Mówi, gdzie nigdy nie postawi swoich butów
> Cierniak dostał prezenty warte około 60 tys. złotych. Tylko Zmarzlik może liczyć na więcej