Szymon Kiełbasa: Chwilowo miałem dość żużla

Zdjęcie okładkowe artykułu: Andrei Popa pod taśmą startową
Andrei Popa pod taśmą startową
zdjęcie autora artykułu

Szymon Kiełbasa kolejny sezon będzie reprezentować barwy II-ligowego Kolejarza Rawicz. 22-letni zawodnik przyznał, że miniony rok był dla niego bardzo trudny. Wychowanek tarnowskiej Unii jest jednak pełen nadziei i wierzy w sukces rawickich Niedźwiadków w nowym sezonie.

Problemy finansowe, które dopadły w minionym roku Szymona Kiełbasę, sprawiły, że zawodnik Kolejarza Rawicz był zniechęcony do żużla. - Wyciągnąłem wiele wniosków. Pierwszy z nich to moje konflikty z macierzystym klubem Unią Tarnów. Musiałem przez zimę poukładać sobie wiele spraw. Teraz od początku jestem w Rawiczu, już nie na wypożyczeniu. Nie mam teraz żadnych zaległości z klubu, jak to było w minionym roku, gdzie miałem dość duże problemy finansowe, bo klub się nie wywiązał z kontraktu i brakowało dobrego sprzętu. Do tego miałem problemy z upadkami. Chwilowo miałem dość żużla. Na szczęście pod koniec sezonu wszystko się dobrze ułożyło. Z nowymi nadziejami wkraczam w nowy sezon - powiedział.

Dla Szymona Kiełbasy bardzo ważna jest dobra atmosfera, która panuje w rawickim zespole. - W tym sezonie będę jeździł z niedźwiadkiem na plastronie. Bardzo dobrze się tutaj czuję. Gdyby było inaczej, to by mnie tutaj nie było. Są w Rawiczu odpowiedzialni ludzie, z którymi dobrze się współpracuje. Jest tutaj wymagający tor, który uległ zmianie i nie jest już tak dziurawy jak wcześniej. Można na nim naprawdę fajnie pojeździć. Mamy miłą atmosferę w drużynie, dobrego trenera i fajnych sponsorów, którym dziękuję za wsparcie - zakończył.

Źródło: Radio Elka

Źródło artykułu:
Komentarze (14)
avatar
gorzowskiultras
18.02.2012
Zgłoś do moderacji
1
0
Odpowiedz
Kiełbasa słoikowa - Mięso zmielić i przełożyć do miseczki. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa. Majeranek rozetrzeć w dłoniach (wydobywa się w ten sposób olejki aromatyczne). Dodać Czytaj całość
tylkofalubaz
18.02.2012
Zgłoś do moderacji
0
0
Odpowiedz
Kiełbasa stanowiła nieodzowny element tzw. "bigosu hultajskiego". W czasach saskich dobry szlachecki kucharz powinien był umieć przyrządzać kiełbasę na 12 sposobów, a pański na 24. Na dworze Au Czytaj całość
tylkofalubaz
18.02.2012
Zgłoś do moderacji
0
0
Odpowiedz
ja najbardziej kiełbasę myśliwską lubię  
elvis
16.02.2012
Zgłoś do moderacji
1
0
Odpowiedz
chlopak mial pecha troche bo trafil na zle czsy w tarnowie,inaczej rozwinal by sie talent ktory posiadal,szkoda ze teraz 2 liga i marazm,brak dobrego sprzetu...rownia pochyla.Mam nadzieje ze co Czytaj całość
avatar
maly PzB
15.02.2012
Zgłoś do moderacji
0
0
Odpowiedz
Jason UT-no ty to jestes z to tytanem inteligencji ... az strach sie bac ... PzB.