KKŻ Kraków wydał oświadczenie: "Wysłaliśmy wszystkie wymagane dokumenty do PZM"

Obradujący w Warszawie zespół do spraw licencji postanowił odmówić przyznania jej nowemu klubowi z Krakowa. Od razu głos w tej sprawie zabrał prezes KKŻ - Paweł Sadzikowski, który wydał oświadczenie.

Wojciech Ogonowski

Pojawiło się ono na fanpage'u w serwisie społecznościowym facebook Speedway Wandy Kraków - klubu, który startował w rozgrywkach II ligi w latach 2010-2013, a teraz nie został do nich zgłoszony. Paweł Sadzikowski tłumaczy, że wszystkie niezbędne dokumenty zostały wysłane do siedziby PZM i liczy, że po odwołaniu nowy klub z Krakowa otrzyma licencję warunkową.

Oświadczenie prezesa KKŻ Kraków:

"Krakowski Klub Żużlowy Sp. z o.o. w wymaganym terminie licencyjnym wysłał wszystkie wymagane dokumenty do siedziby Polskiego Związku Motorowego wraz z oświadczeniem, iż przejmuje od Stowarzyszenie "Speedway Wanda" Kraków zobowiązania finansowe do zawodników, PZM, oraz innych klubów. KKŻ sp. z o.o. wysłał także oświadczenie, iż umowa na najem stadionu zostanie podpisana do końca lutego 2014r.

Klub będzie się odwoływał od decyzji zespołu licencyjnego w wymagalnym terminie do Prezydium PZM i oczekiwał na licencję warunkową, która zmieni swój formalny stan po uregulowaniu zaległości i dostarczeniu Umowy Najmu Stadionu do siedziby Polskiego Związku Motorowego. Prosimy kibiców o cierpliwość, gdyż Zarząd klubu robi wszystko, aby braki formalne, które stanęły na drodze do uzyskania licencji warunkowej jak najszybciej uzupełnić .

Pozdrawiam Paweł Sadzikowski"

Jesteś kibicem "czarnego sportu"? Mamy dla Ciebie fanpage na Facebooku. Zapraszamy!

Kluby z Gdańska, Rawicza i Krakowa bez licencji - Unibax z warunkową!

KUP BILET NA 2024 ORLEN FIM Speedway Grand Prix of Poland - Warsaw -->>