• Skoki narciarskie

Oświadczenie Ostrovii w sprawie Michała Widery. "Zrobiliśmy wszystko zgodnie z literą prawa"

Były menedżer Ostrovii [tag=12077]Michał Widera[/tag] twierdzi, że klub zalega mu pieniądze i o swoje prawa zamierza ubiegać się w sądzie. Działacze z Ostrowa wydali w tej sprawie komunikat.
Oliwer Kubus

Do wypowiedzi Michała Widery ostrowski klub odnosi się w oświadczeniu, którego treść w oryginalnej formie prezentujemy poniżej.

Oświadczenie

Ustosunkowując się do słów pana Michała Widery zarząd ŻKS Ostrovia chciałby uspokoić kibiców zaniepokojonych treścią wypowiedzi byłego trenera ŻKS Ostrovia.

Rozumiejąc zasady funkcjonowania państwa demokratycznego w którym wyroki zapadają w sądach powszechnych, nie zniżymy się do poziomu wypowiedzi pana Widery, nie będziemy brali udziału w przepychankach słownych i obrzucaniu się błotem ani ferowaniu wyrokami.

Jesteśmy poważnym klubem który pracuje na swój dobry wizerunek i nie pozwolimy na jego szarganie, o wszystkim zdecyduje sąd i jego orzeczenie, my jesteśmy pewni że jako podmiot zrobiliśmy wszystko zgodnie z literą prawa i nie obawiamy się o pozytywne dla nas rozstrzygnięcia.

Jesteśmy jednak rozgoryczeni postawą byłego trenera, który dopuszcza się manipulowania kibicami ostrowskimi zapewniając ich jednocześnie o ich wyjątkowości.

Ich wyjątkowość jest dla zarządu ŻKS Ostrovia rzeczą niepodważalna a co godne podkreślenia napędzają oni nas do wytrwałej i intensywnej pracy by nasz klub działał profesjonalnie i mógł ich cieszyć wynikami.

Wyjątkowość i wspaniałość naszych kibiców ujawniło się w tym że w spokoju wytrzymali dwa lata "trenerowania" zespołu przez pana Widerę, które kosztowały ŻKS Ostrovia ponad 4 mln złotych co w porównaniu do budżetów wielu klubów było kwotą wysoką i porównywalną do kwot budżetów zespołów walczących o awans do ekstraligi... Niestety przy takich nakładach finansowych nasz klub z tym trenerem zaliczył jedynie spadek do najniższej klasy rozgrywkowej, więc wyjątkowość naszych kibiców objawiła się tym że tak długo był on tak dobrze traktowany przez naszych fanów i kibiców.

Próbę dyskredytowania dobrego imienia klubu odbieramy jako działania rozżalonego, rozczarowanego trenera, z którego usług klub nie chciał więcej korzystać.

Zarząd ŻKS Ostrovia wespół ze wspaniałymi kibicami dziękuje panu Michałowi Widerze za dwa lata współpracy i życzy spokoju i ciszy w przygotowaniach swojego nowego zespołu do sezonu 2014.

Jesteśmy na Facebooku. Dołącz do nas!

Michał Widera poda Ostrovię do sądu! "Przelała się czara goryczy"

POLECAMY: Kup bilet na finał TAURON Speedway Euro Championship w Chorzowie

Polub Żużel na Facebooku
inf. własna

• Arek Przewozniak Zgłoś komentarz
    Panie Widera nie pograzaj sie nic nie wniosles do Ostrowskiego zuzla za co ta kasa powinnes doplacic za swoja niby wyczyny
    • Loljan Zgłoś komentarz
      Dożyliśmy czasów gdy za spadek odpowiadają trenerzy (bo źle dobierają składy i taktykę), kibice (bo nie przychodzą na mecze ), działacze (bo nie płacą), sponsorzy (bo nie dotrzymują
      zobowiązań) i sędziowie (bo wypaczają wyniki). Za spadek nie odpowiadają jedynie zawodnicy bo w kolejności: mają słabych trenerów, kibice nie dopingują, działacze nie płacą, sponsorzy nie chcą wspierać a sędziowie się na nich uwzięli.
      • pawel24 Zgłoś komentarz
        2 godziny temu slyszalem w telewizji kablowej wypowiedz prezesa klubu i stwierdzam ze pan widera jest chorym i niepowarznym czlowiekiem i zachowal sie jak ostatni judasz panie mirku teraz my go
        posadzimy o oczernianie naszego klubu
        • hmm Zgłoś komentarz
          nie wiem czy wiecie ale pan MORALNY "trener" był przeciwny ściagnieciu Porsinga, uważając ,że za wiele nie zdziała... Pózniej gdy sie okazało ,ze Porsing "wypalił" chetnie przypisywał
          sobie trenerskiego nosa ! Zero jako trener, jednak to nie zmienia faktu ,że jeśli zarząd jest mu winny jakieś pieniądze to niech mu wypłaci i będzie spokój!
          • egon123 Zgłoś komentarz
            nie znam pana Widery ,ale jak ktos ma tak duży budżet i wielkie aspiracje to zatrudnienie trenera który stawia pierwsze kroki w tym zawodzie jest działaniem na szkode klubu wiec wine za
            niepowodzenia należy kierowac wyłacznie do zarządu-prezesa,pan wodniczak ewidentnie nie ma pojecia o sporcie.
            • tok Zgłoś komentarz
              Ostatnio żużel ostrowski ma wyjątkowo dobry klimat, te dwa artykuły i pewnie z dziesięć kolejnych o tym samym narobią smrodu, niezależnie który "Wu" ma rację. Szkoda.
              • marbo Zgłoś komentarz
                jaka jest prawda, zadecyduje sąd, ale oświadczenie strasznie żenujące
                • tomekdusan Zgłoś komentarz
                  jeśli są mu winni pieniądze to niech mu zapłacą za jego prace choć wyników nie było to niech dostanie zarobione pieniądze zgodnie z umową
                  • Janusz P Zgłoś komentarz
                    No i co kibice Ostrowa (napinacze) Jak Lahti płakał ,że Wanda mu nie wypłaciła zobaczcie co pisaliście wtedy . No bo teraz jakoś nie widać żebyście mieli takie samo zdanie .Mam na
                    myśli przede wszystkim "Kajta "i innych jego pokroju.
                    • Kuba094 Zgłoś komentarz
                      Michał Widera, były szkoleniowiec żużlowców Ostrovii, chce na drodze sądowej dochodzić swoich racji. Uważa, że ostrowski klub zalega mu z wypłaceniem pieniędzy. Szefowie Ostrovii
                      twierdzą, że były trener zrzekł się swojego uposażenia. Cała sprawa ujrzała światło dzienne w czwartek po publikacji tekstu w jednym z portali internetowych. Tekst, który pojawił się dzisiaj w internecie wywołał prawdziwą burzę. Michał Widera, były trener Ostrovii uważa, że władze klubu zalegają mu z wypłatą pieniędzy. Szkoleniowiec chce oddać sprawę do sądu. Działacze ostrowskiego klubu twierdzą, że zaległości nie ma, bowiem Michał Widera ich się zrzekł. W rozmowie z nami Mirosław Wodniczak zdradza, w jaki sposób Michał Widera zrzekł się należnych mu pieniędzy. Do tego miało dojść w trakcie podsumowania sezonu, które odbyło się po zakończeniu Turnieju o Łańcuch Herbowy. Szefowie ostrowskiego klubu podkreślają, że nie obawiają się konfrontacji z Michełem Widerą na sali sądowej. Włodarze Ostrovii dysponują oświadczeniami świadków, którzy uczestniczyli w tym podsumowaniu. W rozmowie z nami Mirosław Wodniczak ujawnił również, że już wcześniej Michał Widera, zgodnie z zawartym kontraktem, otrzymał karę finansową za brak realizacji postawionego mu w 2013 roku celu. Teraz działacze Ostrovii zamierzają, wobec ich zdaniem bezpodstawnych oskarżeń, ponownie ukarać byłego już trenera za oczernianie klubu. Widera kawał frajera ! teraz próbuje by kibice Ostrovii go popierali Judasz nie dostanie ani złotówki pan Mirek dobrze robi :))
                      • JarekK Zgłoś komentarz
                        Żenada - nic nie wspomnieli czy zalegaja pieniadze czy nie zalegaja. Poza tym obwiniaja Widere za spadek co jest bez sensu a w trakcei sezonu go wszyscy dookoła chwalili.
                        • Damian Tyc Zgłoś komentarz
                          ostrovia go wyciągneła. nikt wcześniej o nim nie słyszał. uprawiał amatorsko żużel na lodzie. I on ma być dobrym trenerem. Wanda ma może dobry skład ale michał nie będzie umiał
                          tego wykorzystać
                          • hmm Zgłoś komentarz