WP SportoweFakty.wp.pl – wiadomości sportowe, relacje live, wyniki meczów

• Skoki narciarskie

Start Gniezno wydał oświadczenie. Zmiany w zarządzie TŻ!

Niedawno doszło do zmian w strukturach gnieźnieńskiego klubu. Z funkcji prezesa Towarzystwa Żużlowego Start zrezygnował Paweł Sochacki. Ponadto z klubu odszedł Piotr Łączyński, jeden z głównych sponsorów zespołu w minionym sezonie.
Mateusz Domański
WP SportoweFakty / Tomasz Kordys

Kup bilet na wielki finał TAURON Speedway Euro Championship w Chorzowie! -->>
W związku z tym wydane zostało oświadczenie. Poniżej prezentujemy jego treść:

Drodzy Kibice!

Ostatnie miesiące były niezwykle trudnym okresem dla wszystkich osób, którym leży na sercu dobro gnieźnieńskiego klubu. Pomimo usilnych starań Zarządu Start Gniezno nie otrzymał licencji na starty w rozgrywkach ligowych w sezonie 2016. Dla drużyny z tak bogatymi tradycjami jest to niewątpliwie ogromny cios oraz jeden z najsmutniejszych momentów w długiej historii zespołu z Pierwszej Stolicy Polski.

Grupą, którą z pewnością najmocniej dotknęła decyzja Głównej Komisji Sportu Żużlowego, jesteście Wy - Kibice Startu Gniezno. Rozumiemy Wasz smutek związany z nieobecnością ukochanej drużyny w lidze, jak również rozgoryczenie spowodowane nielicznymi informacjami, jakie docierały do Was w ostatnim czasie z Wrzesińskiej 25. Intencją Zarządu nie było karmienie fanów niesprawdzonymi i niepewnymi komunikatami. Wierzyliśmy, że na zakończenie naszych usilnych starań o uzyskanie licencji będziemy mogli przekazać Wam jedną, sprawdzoną wiadomość - o starcie drużyny w tegorocznych rozgrywkach. Tak się jednak nie stało. Jest nam z tego powodu niemniej przykro niż Wam. Jesteśmy świadomi tego, że sporo winy za taki stan rzeczy leży po naszej stronie. Traktujemy to jako porażkę władz klubu jako ogółu i - wbrew prośbie wystosowanej w liście otwartym kibiców Startu - nie zamierzamy wskazywać konkretnych osób. Wszyscy pracujemy na sukcesy, ale również wszyscy jesteśmy odpowiedzialni za porażki. W tym momencie możemy jedynie przeprosić i wyrazić ubolewanie w związku z zaistniałą sytuacją.

Brak zielonego światła ze strony żużlowej centrali spowodował zmiany w strukturach klubu. Z funkcji prezesa Zarządu zrezygnował Paweł Sochacki. Jego miejsce zajął Robert Łukasik. W Zarządzie nie ma już z nami również Piotra Łączyńskiego. W tej sytuacji skład Zarządu uzupełniają Roman Michalski (wiceprezes) oraz Marek Perek (członek). Wspomniane rezygnacje spowodowane są osobistymi decyzjami samych zainteresowanych.

Chcemy zaznaczyć, iż mimo tego, że pewne rzeczy stały się już nieodwracalne, a klimat wokół ulubionego przez tysiące gnieźnian klubu jest dziś fatalny, to wielu z nas jest gotowych działać dla odbudowy zaufania społecznego. Mamy nadzieję, że swoim zaangażowaniem i ciężką pracą uda nam się odbudować dobre imię Startu. Wierzymy, że razem przezwyciężymy ten trudny czas. Drzwi w Starcie Gniezno były, są i będą otwarte dla wszystkich, dla których dobro klubu nie jest obojętne.

Zarząd Towarzystwa Żużlowego Start Gniezno

Polub Żużel na Facebooku
start.gniezno.pl

[ Anuluj ] Odpowiadasz na komentarz:

Dowiedz się jak umieszczać linki od tagów, pogrubiać tekst, itp.
  • Gizbern 0
    No to panie Domański jak to jest z tą rezygnacją Sochackiego skoro on od wczoraj twierdzi że nic takiego na piśmie nie składał i zażądał by mu pokazali że złożył pisemną rezygnację?
  • nekro-f 0
    Wszystko się zmieni za jakiś czas...nie wiem jak długo to potrwa. Wiem jedno-Gniezno bez żużla to jak człowiek bez wody na pustyni!
  • nekro-f 0
    Nie zarząd. To ja jestem Start! To ja i inni prawdziwi kibice tworzą tą markę.
    mbr Kolego z całym szacunkiem, jakiego Startu? Na razie z tą ekipa w zarzadzie to Wy macie metę.
    Odpowiedz Zgłoś Zablokuj
Pokaż więcej komentarzy (21)
Pokaż więcej komentarzy (24)