• Skoki narciarskie

Rada Nadzorcza Unii Tarnów wydała oświadczenie. Łukasz Sady ma pełne poparcie

Rada Nadzorcza Unii Tarnów, w związku z ostatnimi informacjami które pojawiały się w mediach, postanowiła wydać krótkie oświadczenie. Informuje w nim m.in. o poparciu dla prezesa Łukasza Sadego.
Wojciech Ogonowski
WP SportoweFakty / Paweł Wilczyński / Na zdjęciu: Kenneth Bjerre, Dawid Knapik

Kup bilet na wielki finał TAURON Speedway Euro Championship w Chorzowie! -->>
Oświadczenie Rady Nadzorczej Unii Tarnów Żużlowej Sportowej Spółki Akcyjnej.

Rada Nadzorcza (akcjonariusze) Unii Tarnów Żużlowej Sportowej Spółki Akcyjnej, w związku z pojawiającymi się w mediach nieprawdziwymi i szkalującymi informacjami - oświadcza, co następuje:

Nikt - żaden podmiot zewnętrzny (sponsor, osoba prywatna) nie wpływała i nie wpływa na decyzje personalne dotyczące pracowników Klubu. Te są wyłączną domeną samego Zarządu w porozumieniu z Radą Nadzorczą.

Zarząd Spółki (Klubu) sprawowany jednoosobowo przez Prezesa Łukasza Sady, który prowadzi interesy Spółki zgodnie z prawem i dba o dobro Spółki najlepiej jak to możliwe z uwzględnieniem czynników zewnętrznych w tym gospodarczych i finansowych. Tym samym Pan Prezes Sady ma nasze pełne poparcie.

Z przykrością przyjęliśmy informację o spadku naszej Drużyny żużlowej do niższej klasy rozgrywkowej. Mamy jednak nadzieję, że dzięki naszym oddanym Sponsorom, tarnowskie Jaskółki szybko powrócą do czołówki polskiego speedwaya .

Podpisano
Za Radę Nadzorczą
Jerzy Putowski
Przewodniczący Rady Nadzorczej Unii Tarnów
Żużlowej Sportowej Spółki

ZOBACZ WIDEO Marcin Majewski, nSport+: Jamróg największą niespodzianką sezonu. Powinien zostać w PGE Ekstralidze

Polub Żużel na Facebooku
unia.tarnow.pl

• Kusza19 Zgłoś komentarz
    Teraz tylko czekać na oświadczenie rady nadzorczej pod tytułem ,,ratujmy żużel w Tarnowie'' przed nowym sezonem. Bo wtedy będzie trzeba kasy i wsparcia środowiska tarnowskiego
    żużlowego. A teraz to wszyscy spadające na drzewo bo tylko my decydujemy i rządzimy, nikt inny nie ma nic do gadania. Skutki ich rządów wszyscy widzimy. Tacy zawodnicy jak Kołodziej, Vaculik, Madsen, Łaguta powinny tworzyć trzon tarnowskiego zespołu na długie lata. (Przynajmniej trzech z nich)
    • mixer80 Zgłoś komentarz
      Jak widać głównym winowajcą porażki i destrukcji neszego klubu jest nie Sady bo jest on tylko pionkiem a prezes rady nadzorczej Putoski. To jego a nie Sadego należy wywieźdz na takach. To
      jego polecwnia wykonuje pionek Sady i to przez niego nie ma Kołodzieja , Vaculika , Cieślaka , Hancocka itd. Do puki Putoski z tylnego fotela będzie niszczył nasz klub do puty żużel w Tarnowie będzie na dnie
      • bastek75 Zgłoś komentarz
        Po żużlu w Tarnowie jak niema kto go wywalić na zbity pysk. Z nikim się niedogaduje drugi raz drużyna spada. po takich sukcesach co rok to medal ,to jak mu nie wstyd i sam nie odejdzie
        przecież widzi co zrobił z ta unia i ze sie do tego nienadaje
        • Stanisław Nalepa Zgłoś komentarz
          Szkoda mi Unii , Szkoda mi Tarnowa . jeżdziłem tam na mecze żużlowe , piłkę , koszykówkę , i co pozostało nic . Tarnów się wyludnia , brak porządnego klubu , wszystkie poważne
          spółki jakie były w tym mieście , a były takie , pozwoliliście za obietnicę gruszek na wierzbie przenieść do Warszawy , i tam się huśtają . I co pozostało w Tarnowie nic , brak kasy na podstawowe sprawy , a o stadionie zapomnijcie . Brak gospodarza w Tarnowie . Tarnowianina z krwi i kości , który będzie gospodarzem miasta , a nie własnej kieszeni , i mikro układzików . Gdyby nie spuściła Unii liga , zrobił by to PZM , dlaczego . Brak obiektu . Kasa idzie gdzie indziej nie dla ludzi . Macie przykład za miedzą . Okocimski ,puki zarząd spółki był w Brzesku klub grał w 1 lidze , jak tylko przeniósł się do stolycy , i bawi się na salonach , za kasę wypracowaną w Browarze , gdzie jest Okocimski . Gdyby ten zarząd nie był tylko dla kasy , oczywiście dla siebie , dawno spaliłby sie ze wstydu , i sam zrezygnował . Ale co tam to że zawodnikom zalegamy z kasą , to nieważne my mamy kasę , to że brak na stadionie wody , toalet , stadion wygląda jak wykopana dziura w ziemi , to nieważne , my tam nie bywamy , kasa wpływa nam na konto , regularnie co miesiąc . Co mnie obchodzi jakaś Ekstraliga , niżej kłopotów mniej , a kasa ta sama ha ha . Ludzie jaja z was sobie robią , odzyskajcie miasta , odzyskajcie Unie . Tarnów sie zwija , zróbcie coś , nie dajcie sie klepać po plecach , ze stwierdzeniem nic sie nie stało . Stało się , Unia spadła i kto za to odpowiada kibice , no jaja .
          • sympatyk żu-żla Zgłoś komentarz
            Jeżeli Rada nadzorcza aż tak chwali Sadeg .Kibice od lat chcą dymisji tego pana.,Nasuwa się pytanie dla kogo jest adresowany ten żużel w Tarnowie.DLA PREZESOWSTWA ,Rady nadzorczej, które
            bierze nie kiepski szmal mówiąc że się udzielają społecznie, czy dla fanów o kibiców Tarnowa i poza Tarnów , inne gałęzie sportu już nie istnieją co były .Aby uzdrowić żużel i sport w Tarnowie Sadego wraz z swoim zastępcą powinni wylecieć.
            • Skam Zgłoś komentarz
              Dużo słów ze strony państwa tutaj piszących i samego zarządu spółki ale efektów większych brak. Piszecie państwo o taczkach. To ja was teraz zapytam: Na co wy czekacie?! Przecież
              sklepów ogrodniczych u nas dostatek, wsi wokół miasta nie brakuje, nawet na działkach ludzie mają, pewno by ktoś się zgodził aby wypożyczyć. Weźcie na się ten koszt. Kupcie lub wypożyczcie taczki i zróbcie porządek! Czemu tylko w internecie czytam takie komentarze ale nikt już się nie pofatyguje aby czegoś takiego dokonać w życiu poza sieciowym?! Brak odwagi? Brak organizacji? Niemożliwe! Skoro to piszą osoby które wiedzą jak taką sytuację rozwiązać to jak możecie nie być zorganizowani? Zwłaszcza w okresie gdy kontakt z innymi ludźmi(nawet po drugiej stronie świata) jest tak łatwy. Jeśli wam tak zależy na żużlu w Tarnowie i samej Unii i wiecie jak temu zaradzić to na co wy czekacie?! Przyglądam się tej sytuacji i muszę stwierdzić że szum wśród kibiców jest wielki ale podobnie jak ze strony zarządu klubu efektów brak. Będę pilnie przyglądał się rozwojowi sytuacji. A co do oświadczenia które mówi że: ,,...w klub nie ingeruje żaden podmiot zewnętrzny...", to czy ja(jako kibic) doczekam się sprostowania oraz przeprosin ze strony redakcji SF oraz PS za rozpowszechnianie fałszywych informacji wśród kibiców z regionu i całego kraju które zostały oficjalnie zdementowane przez zarząd spółki na oficjalnej stronie klubu? Znając oba portale to jestem dość sceptycznie nastawiony do takowych poczynań. Zaczekam. Unia Pany!!!
              • adamski966 Zgłoś komentarz
                TO O ŚWIADCZENIE TO PARNOJA.PANOWIE DECYDENCI Z GRUPY AZOTY JUŻ ANI GROSZA PROSZĘ NIE DAWAĆ NA TEN DZIWNY TWÓR CO ZOWIE SIE SPÓŁKA ZUZLOWĄ JEST WIELE INNYCH DYSCYPLIN SPORTOWYCH W
                TARNOWIE I NORMALNYCH LUDZI NIMI ZARZĄDZAJĄCY KTÓRYM MOŻNA DAĆ ZASPONSOROWAC
                • MrAB0604 Zgłoś komentarz
                  Jest w naszym polskim języku piękne, wzniosłe, ważne słowo HONOR. Świadomość posiadania honoru jest jednym z najważniejszych kryteriów samooceny. Każdemu odpowiedzialnemu za klub,
                  życzę rzetelnej samooceny swojej pracy na rzecz klubu Grupy Azoty Unia Tarnów. Własne sumienie niech będzie sędzią w sprawie. Pamiętajcie - Unia Pany !
                  • andres88pl Zgłoś komentarz
                    Trzeba jakoś "przeczekać" Sadego i zarząd i tyle . Już były ciężkie chwile w Tarnowskim żużlu ale jakoś się podnieśliśmy, to i teraz "jakoś" to będzie. Trzeba mieć wiarę że z
                    czasem jakoś się wszystko wyprostuje, a jak nie to podniesiemy się z popiołów jak Motor , weźmie klub ktoś bardziej z pasją do żużla. Miejmy nadzieję bo co się dzieje w Uni odbiera chęć do kibicowania i chęć do przychodzenia na stadion. Unia od zawsze i na zawsze Unia Pany!!!! mimo wszystko
                    • Amarok Zgłoś komentarz
                      To jest koniec marzeń o powrocie Unii do EL. `Teraz czas na przeciętność.
                      • wejss Zgłoś komentarz
                        Poraża jego zadufanie w sobie. Poraża jego brak samokrytyki. Poraża. Bez przeSady. Tak nie można. Prezes miał szukać sponsorów a ich nie znalazł. Prezes miał skompletować skład na
                        utrzymanie a tego nie zrobił. Prezes miał nie zadłużyć klub a Nicki robi awanturę w klubie bo kasy brak. Pytanie brzmi, kto jest winny?
                        • Dominik1980 Zgłoś komentarz
                          "Nikt - żaden podmiot zewnętrzny (sponsor, osoba prywatna) nie wpływała i nie wpływa na decyzje personalne dotyczące pracowników Klubu." Sponsor nie będzie wpływał na nic, nie da kasy
                          na przyszły sezon, to temu całemu zarządowi nie starczy kasy na wodę w łazience jakby chcieli zawody amatorskie zorganizować, hehehe.
                          • Grzegorz Drwal Zgłoś komentarz
                            ŻSSA Pana Sadego nie ma monopolu na żużel w Tarnowie. Może powstanie nowa spółka, porozumie się z GA, miastem i nowymi sponsorami. Co prawda pewnie trzeba będzie zacząć od II ligi ale
                            może warto...
                            Zobacz więcej komentarzy (17)