Juventus FC poprawia sytuację w Lidze Mistrzów. Pierwsza wygrana w rozgrywkach z FK Bodo/Glimt, po zmianie trenera z Igora Tudora na Luciano Spallettego, pozwoliła przeskoczyć na miejsce premiowane awansem z fazy ligowej do pucharowej. Także w środę okoliczności wyglądały na dogodne do przesunięcia się w górę tabeli. W Turynie stawił się debiutant Pafos FC.
W podstawowym składzie byłego selekcjonera reprezentacji Włoch byli między innymi Kenan Yildiz, Fabio Miretti i Jonathan David. Na ławce rezerwowych pozostał na przykład Khephren Thuram.
Bianconeri nie zagrali dobrze w poprzednim, przegranym 1:2 meczu z SSC Napoli i także w środę mieli swoje problemy. W 33. minucie ratował ich Michele Di Gregorio po strzale zza pola karnego. Z czasem Juventus zaczął przejmować inicjatywę, a najważniejszym fragmentem meczu był ten miedzy 67. i 73. minutą. W nim Juventus zdobył bramkę Pafos dwukrotnie. Na 1:0 huknął Weston McKennie, a na 2:0 w kontrataku Jonathan David.
ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: Co oni zrobili! Niesamowity gol w ósmej sekundzie
Arkadiusz Milik jest niezgłoszony do Ligi Mistrzów z powodu kontuzji.
Już w 2026 roku Stara Dama zagra u siebie z SL Benficą i na wyjeździe z AS Monaco. Przeciwnikami mistrza Cypru będą w meczu wyjazdowym Chelsea FC oraz domowym Slavia Praga.
Juventus FC - Pafos FC 2:0 (0:0)
1:0 - Weston McKennie 67'
2:0 - Jonathan David 73'
Składy:
Juventus: Michele Di Gregorio - Pierre Kalulu, Lloyd Kelly, Teun Koopmeiners - Weston McKennie, Manuel Locatelli (60' Lois Openda), Fabio Miretti (74' Khephren Thuram), Andrea Cambiaso - Edon Zhegrova (46' Francisco Conceiçao), Kenan Yildiz (84' Juan Cabal) - Jonathan David (74' Vasilije Adzić)
Pafos: Neofytos Michail - David Goldar (78' Kostas Pileas), Derrick Luckassen, David Luiz - Felipe, Ivan Sunjić, Pepe, Mislav Orsić (78' Jaja) - Joao Correia (89' Bruno Langa), Vlad Dragomir (78' Mons Bassouamina) - Anderson Silva (62' Domingos Quina)
Żółte kartki: Locatelli (Juventus) oraz Sunjić (Pafos)
Sędzia: Jesus Gil Manzano (Hiszpania)
Tabela Ligi Mistrzów: