KokpitKibice
  • Zimowe

Zaskakujący kandydat na stanowisko selekcjonera. Obecnie pracuje z inną kadrą

Wciąż nie wiadomo, kto zastąpi Jacka Nawrockiego na stanowisku selekcjonera żeńskiej reprezentacji Polski. Włoskie media przedstawiły nazwisko kolejnego kandydata do objęcia Biało-Czerwonych. To może być zaskoczenie.

Mateusz Kozanecki
Trener reprezentacji Serbii Zoran Terzić i rozgrywająca Maja Ognjenović WP SportoweFakty / Justyna Serafin / Trener reprezentacji Serbii Zoran Terzić i rozgrywająca Maja Ognjenović
Jacek Nawrocki związany był z reprezentacją Polski przez sześć lat (2015-2021). Jego największym sukcesem było wywalczenie przez kadrę czwartego miejsca podczas mistrzostw Europy w 2019 roku.

15 września złożył rezygnację ze stanowiska, która została przyjęta przez Polski Związek Piłki Siatkowej. Dzień później ogłoszono go jako nowego szkoleniowca Grupa Azoty Chemika Police, gdzie zastąpił Ferhata Akbasa.

W dalszym ciągu PZPS nie ogłosił nazwiska następcy Nawrockiego na stanowisku selekcjonera. Włoskie media przekazały informację, że ofertę pracy w naszym kraju otrzymał Zoran Terzić, a więc aktualny trener reprezentacji Serbii.

ZOBACZ WIDEO: #dziejesiewsporcie: co za strzał najpiękniejszej golfistki na świecie!

"Na stole leży realna oferta, na którą Terzić będzie musiał odpowiedzieć w najbliższych dniach. Jednocześnie oczywiście pojawiła się propozycja przedłużenia umowy w kraju, w którym pracuje od 19 lat, stając się jednym z najbardziej utytułowanych trenerów na świecie" - przekazał portal volleynews.it.

Włoscy dziennikarze wśród potencjalnych kandydatów na objęcie polskiej kadry wymieniają także trenerów związanych z klubami we Włoszech - Stefano Lavariniego oraz Massimo Barboliniego. Z listy prawdopodobnie wypadnie za to Daniele Santarelli, który ma kontynuować pracę z reprezentacją Chorwacji.

Czytaj także:
Legenda ostro o sytuacji reprezentacji. "Cofamy się"
Były reprezentant chce zostać selekcjonerem Polaków! "Czuję się gotowy"

Czy Zoran Terzić powinien objąć reprezentację Polski?

Polub Siatkówkę na Facebooku
WP SportoweFakty
  • andi Zgłoś komentarz
    rzeczywiscie nawrocki to kawal dzbana,cos mi sie zdaje ze swiderski mial tylko ambicje bycia prezesikiem i nic kompletnie sie nie zmieni.
    • molunat Zgłoś komentarz
      Zoran Terzić to świetna oferta ale z nim obijania się po kątach nie ma. I tu może być za ciężko dla naszych delikatnych siatkarek.
      • Legionowiak 2.0 Zgłoś komentarz
        Tego jeszcze brakowało! Ja bym akurat nie chciał, że trener Terzić trenował nasze siatkarki! Zaś jeśli wybiorą go na następcę dzbana Nawrockiego, bardzo oczekuję (po raz kolejny i nie
        ostatni), że będzie budował drużynę, w której liderką gry zespołu i kadry będzie moja ulubiona siatkarka, Zuzanna Górecka (piszę to jako jej wielki fan)!
        • sarenka 01 Zgłoś komentarz
          Faktycznie! Kompletny nonsens, chociaż kandydatura ciekawa. No dziewczyny, jak zostanie waszym trenerem to nie będzie litości, trzeba będzie ostro trenować, a jak nie, to fora ze dwora.
          • obiektywny Zgłoś komentarz
            Nie do końca kumam! "Realna oferta"? Od kogo? To w końcu my (Pani Jagieło z zespołem) przyjmujemy zgłoszenia, oferty od kandydatów, spośród których zostanie wyłoniony trener
            reprezentacji czy wysyłamy "oferty" do trenerów?! Była mowa o konkursie ! "Olewamy" tych, którzy się zgłosili?