Awizowane składy na mecz WTS Betard Wrocław - Caelum Stal Gorzów

W niedzielę 25 kwietnia WTS Betard Wrocław na własnym obiekcie zmierzy się z drużyną gorzowskiej Stali, w zaległym meczu drugiej kolejki Speedway Ekstraligi. Znamy już awizowane składy obu ekip na to spotkanie.

W porównaniu z inaugurującymi pojedynkami obu ekip nastąpiły zmiany w ustawieniach par. W drużynie wrocławskiej trener Marek Cieślak postanowił zmienić miejscami Leona Madsena i Daniela Jeleniewskiego oraz tym razem Maciej Janowski wystartuje z numerem 15. W ekipie "żółto-niebieskich" pierwszą parę tworzyć będą Tomasz Gollob-David Ruud, a z juniorem od początku tym razem walczył będzie Nicki Pedersen.

WTS Betard Wrocław:

9. Kenneth Bjerre

10. Leon Madsen

11. Piotr Świderski

12. Daniel Jeleniewski

13. Jason Crump

14. Dennis Andersson

Caelum Stal Gorzów:

1. Tomasz Gollob

2. David Ruud

3. Matej Zagar

4. Tomasz Gapiński

5. Nicki Pedersen

6. Paweł Zmarzlik

Początek spotkania: godz. 18:00

W związku z opinią Komendy Miejskiej Policji we Wrocławiu informujemy, że mecz pomiędzy Betardem Wrocław a Caelum Stalą Gorzów został uznany za mecz o podwyższonym ryzyku.

"(…)Prosimy o przesłanie listy imiennej kibiców z numerami PESEL, która to lista będzie upoważniała do zakupu biletów upoważniających do wejścia na sektory 14 – 15 dla gości. Osoby nie znajdujące się na przysłanej liście nie zostaną wpuszczone na sektor gości.(…)"- pismo tej treści dotarło do siedziby gorzowskiego klubu w środę po południu.

Tym samym KS Stal Gorzów mając na uwadze dobro kibiców wybierających się mecz wyjazdowy do Wrocławia we własnym zakresie wychodzi naprzeciw wymogom organizatorów wrocławskiego pojedynku i uruchomił adres mailowy wroclaw@stalgorzow.pl, na który należy wysyłać dane zawierające imię, nazwisko oraz PESEL. Adres ten będzie aktywny do piątku 23 kwietnia do godziny 15.

Wspólna lista (Stowarzyszenie i kibice indywidualni) zostanie następnie przekazana do klubu Betard Wrocław, co umożliwi kibicom "żółto-niebieskich" oglądanie meczu z sektora przeznaczonego dla gości.

Źródło artykułu: